Recensie: Coin Heist

Een nieuw jaar begint op Netflix met nieuwe Netflix Originals. In de eerste week van januari hebben ze onder andere de film Coin Heist toegevoegd aan het aanbod. Wij keken deze film alvast zodat we een recensie konden schrijven.

Coin Heist

Plot

Als een crisis het voortbestaan van hun school bedreigt, smeden vier tieners een gedurfd plan om tien miljoen dollar te vergaren. De eerste stap is inbreken bij de U.S. Mint.

Coin Heist

De film begint met een excursie naar de U.S. Mint waar de leerlingen een rondleiding krijgen. Vlak daarna krijgt de school te maken met een schandaal wat zoveel geld kost, dat er geen budget meer is voor alle clubs en (sport)teams. Hier hebben alle leerlingen last van, maar een kleine groep komt met een plan.

Alice is een hacker, zij komt in eerste instantie met een plan en zij benadert Jason hiermee. Jason voelt zich verantwoordelijk voor wat er gebeurd is met de school, omdat zijn vader erbij betrokken was. Daarom sluit hij zich graag bij Alice aan. Jason haalt ook Dakota erbij. Dakota is Jason’s ex-vriendin, met veel verstand van plannen, regelen en het verzinnen van alibi’s. Zij kan dus goed helpen met het uitvoeren van het plan. Als vierde team-lid kiezen ze voor Benny. Benny kan valse ID’s maken en heeft veel technische kennis. Op school hebben deze vier leerlingen normaal gesproken niet veel met elkaar te maken, omdat ze bij verschillende groepen horen, maar nu ze een gezamenlijk doel hebben, gaan ze aan de slag.

Wat volgt is de uitvoering van een bizar plan, wat de vier wel opvallend gemakkelijk af gaat. De film heeft daardoor niet echt veel diepgang, maar is best vermakelijk om te kijken.

Conclusie

Coin Heist is een vermakelijke film die je met je verstand op nul kunt kijken. Als je er niet teveel van verwacht, heb je best een aardige middag of avond.

Film informatie

Titel: Coin Heist
Regie: Emily Hagins
CastBlanche Baker, Peter Benson, Olivia Birkelund, Sasha Pieterse
Speelduur
: 97 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply