Recensie: Criminal

Criminal draait sinds vorige week in de bioscoop. De film word in de markt gezet als bloedstollende actie / spionage thriller en hiermee was mijn aandacht gewekt. Ik heb de film deze week gezien, en hieronder vind je mijn recensie.

Criminal

Plot

CIA-agent, Bill Pope, is op een missie in Duitsland om de schimmige hacker, ‘The Dutchman’, op te sporen. Pope wordt echter in de val gelokt en op mysterieuze wijze vermoord. Na zijn dood krijgt ex-gevangene Jericho Stewart het geheugen van Pope op experimentele wijze in zijn hoofd geïmplanteerd. Wanneer Stewart wakker wordt met de gedachtes van Pope, zet hij alles op alles om ‘The Dutchman’ tegen te houden. Er treden alleen al snel complicaties op, waardoor de missie persoonlijk dreigt te worden voor Stewart.

Criminal

Conclusie

De film voelt een beetje aan als Face/Off maar dan in plaats van gezichten ruilen, ruilen ze hier van hersenen. Nou ja echt ruilen is het natuurlijk niet want de agent is dood. Het idee van de film is wel goed, maar op de een of andere manier gaat het toch niet goed… The Dutchman lijkt te veel te willen acteren, eigenlijk zie je gelijk dat hij acteert en zijn rol is alles behalve natuurlijk. De actie in de film zit wel goed, maar de rest van het verhaal wordt een beetje inspiratieloos opgediend, en dat is jammer… Ik had meer verwacht.

Criminal

Film informatie

Titel: Criminal
Regie: Ariel Vromen
Cast: Ryan Reynolds, Kevin Costner
Speelduur:
 113 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply