Recensie: De Boskampi’s

Toen ik de filmposter zag, was ik in de veronderstelling dat het een soort Flodder film is, maar ik had het mis. Het is een kinderfilm! Aangezien ik kinderfilms vaak ook kan waarderen, besloot ik de film af te kijken en was ik benieuwd of deze film voor volwassenen ook leuk is.

Plot

Rik Boskamp (Thor Braun), zoon van een sullige boekhouder (Henry van Loom), wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?

De Boskampi’s

Als je in je oude dorp niet zo populair bent, droom je ervan om te verhuizen en ergens anders opnieuw te beginnen. Rik Boskamp(i) overkomt dat en je merkt dat hij ineens van gepeste jongen naar populairste jongen van de school gaat. Er zit vele humor in de film, waardoor het erg grappig is. De sfeer in de film, zoals auto’s, kleding etc doet vermoeden dat het verhaal ergens in de jaren 80 zal afspelen. Maar ze betalen gewoon met euro’s! Dat soort dingen vind ik grappig. Verder is het verhaal niet heel spannend, maar dat is gewoon zo met kinderfilms. En daar is niks mis mee.

Conclusie

Heb je behoefte aan een leuke kinderfilm die qua uiterlijk niet zo standaard is? Dan kan ik je deze aanrijden.

Film informatie

Titel: De Boskampi’s
Regie: Arne Toonen
Cast: Thor Braun, Henry van Loon, René van ‘t Hof, Meral Polat, Fedja van Huêt, Thijn Brobbel, Maas Bronkhuyzen, Rick Lens en Noël Keulen.
Speelduur
: 102 minuten
Releasejaar
: 2015
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply