Recensie: Devoured

Van Sony ontvingen we de film Devoured op DVD. Deze film is vanaf deze week te koop online en in de verschillende winkels. Wij keken deze drama horror film, en maakte een recensie, zodat jullie ook weten wat wij er van vonden. Wil je de DVD kopen? Hij staat bij bol.com voor maar 10 euro.

devoured

Plot

Een jonge moeder uit El Salvador verhuisd naar New York om geld te verdienen om een levensreddende operatie voor haar zoon te kunnen betalen. Aldaar vindt ze een simpel baantje in een net restaurant. Dit baantje eist echter al snel zijn tol door de lange werkdagen, het racisme jegens haar, vervelende klanten die haar proberen te versieren en collega’s die haar eerder als beest dan als mens behandelen. En dan beginnen de visioenen te komen…

Devoured

Vanaf het begin lijk je te kijken naar een drama film, en de vraag: Waarom is dit een horror film kom meerdere malen naar boven. Maar af en toe zien we een vreemd duister figuur op de beveiligingscamera’s. Wat moet deze persoon toch met Lourdes? Steeds vaker en vaker zien we deze man terug komen, maar wat hij nou eigenlijk wilt is niet duidelijk.

De film volgt verder Lourdes tijdens haar werkzaamheden in het restaurant en volgt haar telefoongesprekjes naar huis. De film speelt zich af op 1 locaties, met weinig dialogen. Maar dit werkt in erg in het voordeel van deze film.

 

MV5BMTg4MDcxNzU3NV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTczOTk1MjE@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

Conclusie

Devoured is een langzame film, waarbij je al snel denkt waar kijk ik naar. Maar als je verder de film in gaat merk je dat de film een psychologisch spel met je speelt. Steeds verder ga je twijfelen aan wat je ziet, en hiermee gaat het psychologische spelletjes spelen, waardoor het uiteindelijk toch een best goede film is. Er zit bijna geen gore in, en de schrikmomenten vallen ook erg mee. Het is dus vooral het spelletje in je hoofd dat deze film een leuke horror maakt.

pCw6xnQ

Film informatie

Titel: Devoured
Regie: Greg Olliver
CastMarta Milans, Kara Jackson, Bruno Gunn
Speelduur:
89 minuten
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Leave a Reply