Recensie: Fan girl

Als ik zin heb in een ontspannen film avondje, kijk ik graag een film met een tienermeisje in de hoofdrol. De film Fan Girl staat op Netflix en klinkt als een feel good film. Of dit ook het geval is, lees je in mijn recensie.

Fan-Girl

Plot

Telulah is een 15-jarig meisje met een passie voor het maken van films. Ze doet mee met een filmwedstrijd op school en besluit samen met haar partner een film maken over haar favoriete band, All Time Low.

fangirl

Fan Girl

Telulah is een eigenzinnig meisje met een liefde voor film. Ze wil heel graag doorbreken als filmmaakster zodat ze weg kan uit de plaats waar ze nu woont. Haar kledingkeuze wordt niet gewaardeerd, zowel door de docenten als door de populaire meisjes (a.k.a. de fashion bloggers), maar dat houdt haar niet tegen om te zijn wie ze is. Haar enige doel is de filmwedstrijd winnen en zo snel mogelijk verhuizen.

Meg Ryan speelt Telulah’s moeder. Ze wil erbij horen en besluit zich te gaan verdiepen in de wereld van de social media. Ze heeft natuurlijk geen idee hoe dit allemaal werkt en pakt alles in de ogen van haar dochter net even verkeerd aan. (Voorbeeld: Ze laat zich professioneel opmaken voordat ze haar profielfoto gaat maken.)

Social media zijn een belangrijk onderdeel van deze high school film. Het hippe taalgebruik zorgde ervoor dat ik me als kijker oud begon te voelen. Ik zit zelf graag op verschillende social media, maar dat betekent niet dat ik alle (Engelse) termen ken die jongeren online gebruiken. Voorbeeld hiervan is het woord ‘instee!’ wat de populaire meiden steeds roepen als ze een foto maken met hun smartphone.

Fan Girl is een leuke film om te kijken als je zin hebt in een feel good verhaal waarbij je niet teveel na hoeft te denken. Het verhaal is een tikkeltje voorspelbaar en niet erg vernieuwend. De muziek van All Time Low maakt echter veel goed.

Film informatiefan girl

Titel: Fan Girl
Regie: Paul Jarrett
Cast: Kiernan Shipka, Meg Ryan, Tess Frazer
Speelduur:
 100 minuten
Releasejaar:
2015
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

1 thought on “Recensie: Fan girl

Leave a Reply