Recensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them neemt je mee naar de magische wereld van J.K. Rowling. Dit verhaal speelt zich echter niet af op het kasteel van Hogwarts, maar in de straten van New York. In eerste instantie wist ik niet of een nieuw verhaal even goed zou zijn als de Harry Potter verhalen, maar na het zien van de trailer van Fantastic Beasts wist ik zeker dat ik de film wilde zien.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Plot

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscar®winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd. Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ik was al een beetje fan van Eddie Redmayne. Eerder dit jaar zag ik de films ‘The Theory of Eeverything’ en ‘The Danish Girl’. In beide films speelt hij de sterren van de hemel. Het zijn geen gemakkelijke rollen en toch lijkt het hem allemaal gemakkelijk af te gaan. Eddie Redmayne was daarom ook zeker een reden om deze film te willen zien. Hij maakt die belofte wat mij betreft weer waar en is ook in Fantastic Beasts een geweldig acteur.

Deze film speelt zich af in Amerika, maar Newt Scamander is een Britse tovenaar. Hij spreekt de magische taal zoals wij die kennen van de boeken. Een mooi voorbeeld hiervan is het woord No-Maj (Niemagie), waarvan je eigenlijk meteen weet dat het gaat over een ‘Muggle’ (Dreuzel) of een persoon die niets van magie af weet.

Er zitten wel wat oude bekenden in de film. Newt Scamander zelf was natuurlijk al bekend als schrijver van één van de studieboeken op Hogwarts, maar ook Dumbledore en Grindelwald zijn natuurlijk bekende namen. Toch had ik niet het gevoel dat ik naar een Harry Potter film zat te kijken. Fantastic Beasts heeft een heel eigen verhaal in een andere setting. Ik vond dat zelf een pluspunt en het maakte de film beter dan ik van tevoren had verwacht.

FTB933_FBST_DTR4 2615.tif

Conclusie

Eigenlijk heb ik niets aan te merken op de film. Het verhaal is spannend. De uitvoering van de grafische elementen, zoals de fabeldieren, zit fantastisch in elkaar. Het acteerwerk is prima. Fantastic Beasts and Where to Find Them is gewoon een hele gave film en ik kan iedereen die van dit genre houdt aanraden om hem in de bioscoop te gaan zien.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Film informatie

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regie:David Yates
Cast: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Samantha Morton, Jon Voight
Speelduur
: 132 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

You May Also Like

Leave a Reply