Recensie: Flatliners

Vorig jaar kwam de remake van Flatliners in de bioscoop. De remake werd gemaakt door Niels Arden Oplev. Is de 2017 remake een goed idee geweest? Je leest het hieronder in onze recensie. Op dit moment loopt er ook een winactie voor deze film. De winactie vind je hier.

Jamie (James Norton), Courtney (Ellen Page) Ray (Diego Luna), and Marlo (Nina Dobrev) hear something in Columbia Pictures’ FLATLINERS.

Beschrijving

In Flatliners ondernemen vijf studenten geneeskunde een gevaarlijk experiment. Ze willen ontdekken wat er gebeurt nadat je dood gaat en besluiten voor korte tijd hun hart stop te zetten. Hierdoor beleven ze een bijna-doodervaring. Naarmate ze tijdens de experimenten steeds meer risico’s nemen, begint het oversteken naar de andere kant gevaarlijke paranormale gevolgen te hebben.

Flatliners

Waar de orginele film de focus lag op het feit dat de studenten op een valse manier het hiernamaals hadden betreden. Hierdoor kregen de studenten last van hallucinaties en repercussies. Hierbij werd de kwelling groter en groter afhankelijk van de zonde. In de remake gaat het niet meer echt over zonde die begaan zijn maar gewoon over fouten. Om uiteindelijk te kunnen overleven van de kwellingen en hallucinaties moeten de fouten ongedaan gemaakt worden, of het slachtoffer moet de excuses aanvaarden.

Conclusie

Helaas kan ik er niet om heen dat dit een vrij slechte remake is. Helaas zit de film vol met plotwendingen die niet echt te begrijpen zijn. Hiernaast trekt de film zichzelf onderuit met de kleine details. Zo word er uitgelegd dat er na 4 minuten hersendood te zijn permanente schade ontstaat. Echter bij de eerste flatline word na 3 minuten flatline begonnen met reanimeren, en moet daarna iemand vanuit de andere kant van het ziekenhuis komen helpen. Hierna lukt de reanimatie ineens en staat de hoofdpersoon op na ongeveer 15 minuten flatline zonder enige problemen. Wat ik me dan afvraag is: Waarom leg je de risico’s uit, als je die 1 scene later al onderuit schopt?

Film informatie

Titel: Flatliners
Regie: Niels Arden Oplev
Cast: Diego Luna, Ellen Page, James Norton, Nina Dobrev, Kiersey Clemons
Speelduur
: 110 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★✫✫✫

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply