Recensie: Focus

De bioscopen zijn weer open, en sommige mensen gaan er alweer naar toe. Ik heb zelf besloten voorlopig nog even lekker thuis te blijven. Zo kwamen we op Netflix de film Focus tegen met Margot Robbie en Will Smith. Wat we van de film vonden? Dat lees je hieronder in onze recensie.

Focus

Nadat Margot Robbie in The Wolf of Wall Street van alles over crimineel zijn heeft geleerd van Leonardo Dicaprio gaat ze nu in de leer als dief bij Will Smith. In focus zie je eigenlijk dat het zijn van een crimineel allemaal leuk is, tot het niet meer leuk is.

Het verhaal

Focus begint gelijk met een goed tempo. We beginnen gelijk met het liegen en bedriegen van Nicky en Jess die elkaar bij toeval ontmoeten. Vervolgens blijft Focus het sterkste op de momenten dat Jess wordt opgeleid in het oplichten en zakkenrollen.

Wanneer Jess daadwerkelijk een stagiaire is gaat het team naar New Orleans, hier zien we de ene actie naar de andere wanneer er een dramatische plottwist komt die de rest van de film bepaalt.

Conclusie

Eigenlijk is Focus een mix tussen een actiefilm en een romantische komedie. De film is eigenlijk heel goed te kijken als je van de verschillende genres houdt. Het is niet te veel actie, het is niet te veel romantisch, het is niet te veel komedie. Het is wel prachtig goed acteerwerk van een prachtige Margot Robbie en een sterke Will Smith.

Film informatie

Titel: Focus
Regie: Glenn Ficarra, John Reque
Cast: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro 
Speelduur
: 105 minuten
Releasejaar
: 2015
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply