Recensie: Fuller House

Sinds 26 februari 2016 is de serie Fuller House te zien op Netflix. Deze sequel van de serie Full House is voorlopig alleen op Netflix te bekijken. Wij keken de eerste zes afleveringen van het eerste seizoen en geven hieronder onze mening over de eerste helft van deze serie.

Het verhaal van de oude serie: Full House

De serie Full House (1987 – 1995) ging over de alleenstaande vader Danny Tanner die zijn drie dochters (DJ, Stephanie en Michelle) opvoedt met hulp van zijn beste vriend Joey Gladstone en zijn zwager Jesse Katsopolis. Danny’s vrouw (de zus van Jesse) was doodgereden door een dronken chauffeur. Uiteindelijk groeien de meisjes letterlijk op in een vol huis. Jesse trouwt namelijk met Rebecca Donaldson, de co-host van het praatprogramma van Danny. Samen krijgen zij een tweeling (Alexander en Nicholas, of Alex en Nicky).

Fuller House: The Sequel

Fuller House
Fuller House

Het verhaal van Full House gaat verder. Alle personages zijn ouder geworden en doen weer mee. Iedereen, behalve Michelle. De hele oude cast heeft zijn oude rol weer opgepakt, met uitzondering van de Olsen tweeling. Dat iedereen verder zijn eigen rol weer speelt, maakt het extra leuk.

In de eerste aflevering van Fuller House is iedereen bij elkaar voor een afscheidsfeest. Vader Danny Tanner heeft een unieke kans gekregen op een nieuwe baan en zijn co-host Rebecca gaat met hem mee. Joey is voor zijn werk als komiek vertrokken naar Las Vegas. Het huis loopt langzaam leeg. DJ en haar drie zoons blijven ‘alleen’ achter. Als blijkt dat zij dit niet ziet zitten, besluit haar zus Stephanie bij haar te blijven en ook haar vriendin van vroeger, Kimmy Gibbler, trekt samen met haar dochter Ramona bij de familie in. Opnieuw ontstaat er een ‘full house’, met deze keer drie dames die samen de zorg voor de kinderen op zich nemen. Dit nieuwe gezin beleeft weer de nodige avonturen.

29 jaar later

Zitten we in 2016 wel te wachten op een sequel van een sitcom uit de jaren ’80 en ’90? Het antwoord is wat mij betreft ‘ja!’. Ik heb vroeger met veel plezier gekeken naar Full House en echt genoten van de familie Tanner. Hoe vaak het ook herhaald werd. Het is absoluut leuk voor iedereen die vroeger gekeken heeft naar Full House en ik denk dat het na de eerste aflevering ook leuk is voor jongere kijkers. Ook ik moest weer even nadenken hoe de familie ook alweer in elkaar zat en welke personages er allemaal bij hoorden. De flashbacks naar vroeger maken dit snel genoeg duidelijk en daarna gaat de serie verder met een nieuwe verhaallijn.

Net als vroeger moet ik weer veel lachen om DJ, Stephanie en Kimmy. En natuurlijk om de kinderen. Toch zitten er ook serieuzere momenten in. Op hun eigen manier voorzien de dames de kinderen van goede raad. Het ene advies is duidelijk beter dan het andere, maar ze doen hun best. Ook de wel bekende (groeps)knuffel is nog altijd van de partij. Ja, soms is de serie lekker Amerikaans, maar ik vind het leuk om te zien hoe iedereen van zijn of haar fouten leert en dat ze niet lang boos blijven op elkaar.

Wat ik zelf erg grappig vind is dat de nadruk erg ligt op alles wat er veranderd is in de afgelopen jaren en dan bedoel ik met name op het gebied van technologie. Zowel de kinderen als de ouders zijn verslaafd aan hun smartphone en ze lopen er dan ook de hele dag mee rond. Die telefoons spelen zo’n grote rol dat het gewoon irritant is. Ik moet er om lachen, omdat ik het zelf heel erg herken. Wat mij betreft doet het verder niets af aan het familiegevoel van de serie. Er is veel veranderd in 29 jaar, maar een heleboel dingen zijn ook hetzelfde gebleven. Dat vind ik mooi om te zien.

Kijkwijzer_6Regie: Mark Cendrowski
Cast: Candace Camercon Bure, Jodie Sweetin, Andrea Barber
Speelduur:
24 minuten per aflevering
Releasejaar:
2016
Beoordeling: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply