Recensie: The Fundamentals of Caring

The Fundamentals of Caring stond al een tijdje op mijn Netflix lijstje. Ik ben dol op drama films en een plot met een road trip kon alleen maar iets goeds beloven. Gisteren maakte ik tijd voor deze film. Wist Trevor mijn hart te veroveren?


Plot

De getraumatiseerde Ben wordt zorgverlener voor een fysiek en mentaal zieke jongen.Tijdens een hartverwarmende en hilarische road trip ontdekken ze vooral elkaar. Daarnaast leren ze onderweg allerlei andere mensen kennen.

The Fundamentals of Caring

De film begint redelijk cliché. Ben is al een tijd werkloos en op zoek naar een baan. Hij heeft een cursus gedaan om als verzorger aan de slag te kunnen en reageert op een vacature als verzorger van Trevor, een jonge jongen met een heftige spierziekte. Zijn (alleenstaande) moeder Elsa is behoorlijk beschermend richting Trevor. Volgens haar heeft hij een strakke routine waar ze niet van af kunnen wijken. Trevor verlaat het huis zelden, behalve op donderdagmiddag, want dan gaat hij graag naar het park. Eigenlijk zoekt Elsa iemand met meer ervaring, maar ze besluiten Ben toch aan te nemen. Trevor en Ben raken op hun eigen manier behoorlijk aan elkaar gehecht. De kijker leert steeds meer over beide. Tot zover is alles nog redelijk wat je zou verwachten.

Als Ben uiteindelijk een road trip plant en Elsa overhaalt dat hij Trevor mee mag nemen, neemt de film toch een bijzonder wending. Niet alleen leren Ben en Trevor elkaar onderweg beter kennen en durft Trevor wat meer risico te nemen, maar ze leren ook twee bijzondere vrouwen kennen. Allereerst is er Dot, die onderweg is naar Denver omdat ze graag een kunstopleiding zou willen volgen en ze daar volgens haar moeder voor in Denver moet zijn. Dan komen ze Peaches tegen, een hoogzwangere vrouw die op weg is naar haar moeder, omdat haar vriend is uitgezonden naar Afghanistan. Zij laten hun indruk achter op de twee mannen.

Ik ga niet meer dingen verklappen uit het plot, maar wat volgt is een aantal dramatische en emotionele scènes zoals ik deze zelf graag zie in een dramafilm. The Fundamentals of Caring is een goede film voor iedereen die een mooie dramafilm met een flinke dosis humor kan waarderen.

Film informatie

Titel: The Fundamentals of Caring
RegieRob Burnett
CastCraig Roberts, Paul Rudd, Selena Gomez
Speelduur
: 97 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply