Recensie: Ghost in the Shell

Gisteren keken we eindelijk de film: Ghost in the shell. Deze film stond al een tijdje om ons lijstje, maar helaas kwam het er niet eerder van. De film Ghost in the Shell is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga van Masamune Shirow. Wat wij van de film vonden? Dat lees je hieronder.


Plot

In Ghost in the Shell is Scarlett Johansson te zien als Major, een unieke combinatie tussen mens en cyborg die deel uitmaakt van de speciale eenheden. Zij heeft de leiding over Section 9, een elite-eenheid die de gevaarlijkste criminelen en extremisten moet tegenhouden.

Ghost in the Shell

Direct bij het starten van de film maken we kennis met de hoofdrolspeelster Major, een vrouw die blijkbaar betrokken is geweest bij een ernstig ongeluk. Het lichaam van deze jonge dame is overgebracht naar robotfabrikant Hanka Robotics en krijgt op deze manier een nieuw leven als cyberorganisme. Hierbij word ze ingezet als superwapen en lijken haar gedachten geheel uitgewist, totdat alles zich omdraait.

 

 

Conclusie

Ghost in the shell ziet er visueel goed uit. De film draagt duidelijk in alle scenes het toekomstige thema met zich mee. Voor zijn toekomst stad lijken de makers een beetje te kijken naar de sciencefictionklassieker Blade Runner. Het is duidelijk dat Scarlett Johansson de taak heeft gekregen om de film te dragen, dit lukt haar in veel scene’s goed, maar soms slaat ze even de plank mis. Dit maakt verder niet heel veel uit, het is een leuke film om te zien.

Film informatie

Titel: Ghost in the Shell
Regie: Rupert Sanders
Cast: Scarlett Johansson, Juliette Binoche, Takeshi Kitano, Michael Pitt, Pilou Asbaek, Kaori Momoi
Speelduur
: 107 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Recensie: Ghost in the Shell

Leave a Reply