Recensie: Ghostbusters (1984)

Het is bijna zover, 14 juli 2016 is komt de nieuwe Ghostbusters film in de bioscoop. Maar de nieuwe Ghostbusters film zou niet bestaan zonder die twee andere films uit 1984 en 1989. Wij keken Ghostbusters I in aanloop naar de release. Wat ik van deze film vond? Een film die ouder is dan ikzelf ben? Nou dat lees je hieronder.

Ghostbusters

Plot

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning…

Conclusie over Ghostbusters

Het is een wat oudere film, en dat merk je. Het is vanaf het begin alsof je in een tijdmachine bent gestapt terug naar de jaren tachtig. De kleding, de auto’s de gewoontes. Alles is lekker oud. Maar dat kan je vervolgens niet over de film zeggen. Grafisch ziet de film er goed uit voor iets wat gemaakt is in de tijd, natuurlijk kan je het niet vergelijken met de grafische effecten die ze tegenwoordig kunnen bereiken. Maar voor 1984 is het een knap staaltje werk van het team.

Ghostbusters 1984 screen 1

Ik heb me eigenlijk vanaf het begin vermaakt tijdens het kijken van de film, en dat zegt natuurlijk iets over de film. Hoewel de film oud is, is hij goed. Het verhaal loopt lekker en de acteurs zetten een knap staaltje werk neer. De reboot van de ze film met dames i.p.v de vier mannen, ik hoop dat ze dezelfde kracht en energie hebben waardoor je net zo goed in de nieuwe film als de oude was. Maar dat is nog even afwachten.

Wil je de eerste Ghostbusters kijken? Hij is te koop bij bol.com voor maar 8 euro!

Film informatie

Titel: Ghostbusters
RegieIvan Reitman
Cast: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis, Rick Moranis en Ernie Hudson
Speelduur:
105 minuten
Releasejaar:
1984
Oordeel: ★★★★

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply