Recensie: Gods of Egypt

Vandaag komt de film Gods of Egypt uit op DVD en Blu-Ray. Een tijdje geleden keken wij de deze film al. Wil jij weten of je deze film moet zien? Lees dan hieronder de recensie. Wil jij de film gelijk kopen?Hij is te koop via bol.com

Gods of Egypt

Beschrijving van Gods of Egypt

In het spectaculaire actie-avontuur Gods of Egypt gaan we terug naar het Oude Egypte, waar het lot van de mensheid in handen ligt van een simpele sterveling. Om de wereld en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek (Brenton Thwaites) de hulp in van de machtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Samen nemen zij het op tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

GodsOfEgypt_DOM_Trailer2_1080pV2 1786.tif

Conclusie

Gods of Egypt is een film die je wel kan volhouden als je wilt, maar aan het einde zal je niet veel bij blijven. De film heeft meer weg van het script van een computergame of een stripverhaal dan het oude Egypte. Dit wordt mede veroorzaakt door het teveel gebruik van CGI. Nu is er niks mis met CGI als je het goed doet, maar bij Gods of Egypt is dat niet het geval.

De film lijkt als enige doel het vermaken van het publiek te hebben. Dit gebeurd door schaars geklede mooie vrouwen, en veel actie en vechtscenes. Maar dit maken het overmatig gebruik van slecht CGI helaas niet goed, en de verhaallijnen verdrinken helaas in hun eigen chaos.

GodsOfEgypt_DOM_Trailer2_1080pV2 0966.tif

Film informatie

Titel: Gods of Egypt
Regie: Alex Proyas
Cast: Brenton Thwaites, Gerard Butler, Courtney Eaton, Abbey Lee
Speelduur:
127 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★

Filmposters van Gods of Egypt

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply