Recensie: Gravity

Films gebasseerd op reddingsacties in de ruimte zien we steeds vaker, een groot voorbeeld was natuurlijk The Martian. Nu viel mijn aandacht op de film Gravity. In Gravity moeten Sandra Bullock en George Clooney gered worden nadat werkzaamheden in de ruimte helemaal fout gingen. Wat ik van de film vond? Dat lees je hieronder.

gravity-screen-02

Plot

Dr. Ryan Stone (Oscarwinnaar Bullock), een briljant medisch ingenieur gaat op haar eerste ruimtemissie met veteraan astronaut Matt Kowalsky (Oscarwinnaar Clooney). Tijdens een routine controle slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven helemaal alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven ze verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

Gravity

Gravity

Gravity opent met drie astronauten die werkzaamheden verrichten aan de Hubbletelescoop. Hier zien we Ryan Stone (Sandra Bullock) haar eerste ruimte missie doen, en zien we Matt Kowalski (George Clooney) zich vooral druk houden dat hij het record voor ruimtewandeling wil verbreken. Vrij snel zien we het vervolgens mis gaan, waarna deze reparatie missie een missie om te overleven wordt.

De film maakt gebruik van het Kesslersyndroom, dit is een theorie geschreven door Donald Kessler. De theorie schets een scenario waarbij ruimtepuin dat zich rond de aarde bevind schade veroorzaakt welke uiteindelijk een kettingreactie veroorzaakt. Hiermee is het scenario dat in de film gebeurd dus eigenlijk best realistisch.

gravity-screen

Conclusie

Gravity is bijna geheel met computeranimatie gemaakt, dit gebeurd best wel goed want grafisch ziet het er best wel goed uit. Waar ik me vooral aan irriteerde is de paar feitjes die de film compleet vergeet. Zo is het Internationaal Space Station sinds het jaar 2000 permanent bewoond, toch kwam Sandra Bullock in een leeg ISS station binnen. Het verhaal zelf is ook een beetje simpel, echt diepe drama is er niet te zien, en de afloop is ook niet erg verrassend. De film moet het vooral van het grafische gedeelte hebben.’

Wil je de film zelf ook zien? Hij is te koop bij bol.com

gravity-screen-04

Film informatie

Titel: Gravity
RegieAlfonso Cuarón
CastSandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Speelduur
: 91 minuten
Releasejaar
: 2013
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Leave a Reply