Recensie: Hangman

Vanaf deze week kunnen Al Pacino, Karl Urban en Brittany Snow zien in de thriller Hangman. Samen gaan ze opzoek naar een moordenaar die aanwijzingen achterlaat in de style van het spel galgje. Wat wij van de film vonden lees je hieronder.

Trailer

Plot

Gevierd crime detective Ray Archer (Al Pacino) wordt gekoppeld aan profiler Will Ruiney (Karl Urban) om samen een van de gewelddadigste seriemoordenaars van de stad te vangen. Hij speelt een gestoorde versie van het kinderspelletje ‘galgje’. Crimineel journalist Christi Davies (Brittany Snow) rapporteert over misdaad in de stad en schaduwt de detectives tijdens hun onderzoek. Het trio heeft een race tegen de klok om de moorden te voorkomen. Elke 24 uur wordt er een slachtoffer opgehangen met een letter op de borst of rug gesneden. Zo wordt het spel gespeeld.

Hangman

In het genre van Hangman zijn al heel veel film geweest, en heel veel doen het beter dan Hangman. Maar toch mogen we de film niet geheel wegstrepen. De film is wel goed, maar spanned word het niet. Het einde is goed, maar ik vraag me af of de verwijzing naar een deel 2 ooit uit gaat komen. Is de politie-thriller jouw genre? Dan kan je hem vooral gaan kijken, maar verwacht geen hoogstandje zoals de glorietijden van Al Pacino.

Film informatie

Titel: Hangman
Regie: Johnny Martin
Cast: Al Pacino, Brittany Snow, Karl Urban
Speelduur
: 98 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply