Recensie: Harold & Kumar Go to White Castle

Mijn vriend heeft Harold & Kumar aan mij geïntroduceerd en ik ben fan van ze! Dit is de eerste film van Harold & Kumar, maar de laatste die ik gezien heb. De tweede en derde film vond ik geslaagd, maar zou de eerste film dan nog leuker zijn?

Plot

Harold Lee en Kumar Petel zijn beste vrienden. Harold is de meest serieuze van het stel en heeft een goede baan. Zijn baas laat hem echter steeds het vuile werk doen dat eigenlijk voor hemzelf bestemd is. Kumar is een nietsnut die ondanks goede cijfers op school zijn dagen vooral vult met blowen. Harold doet hierin mee maar probeert zijn leven wel op de rit te houden. Na een avond blowen besluiten ze hun vreetkick te stillen bij White Castle, een fastfoodrestaurant. Maar White Castle bereiken blijkt echter moeilijker dan gedacht en Harold & Kumar maken van alles mee.

Harold & Kumar Go to White Castle

Het klinkt bizar en het is ook een bizarre film! Ik heb mij kapot gelachen. Hoeveel er ondernomen wordt om naar White Castle te gaan en wat ze allemaal meemaken…totaal niet realistisch. Maar dat maakt niet uit, want er zit veel humor in. Voornamelijk platte humor, maar ik kan er wel om lachen. Neil Patrick Harris speelt ‘zichzelf’ in deze film. In het echte leven valt hij op mannen, maar in de film is hij heel erg gecharmeerd van de dames. Dat soort dingen vind ik erg grappig. Het is vooral een lekkere wegkijk film, verstand op nul en gaan!

Conclusie

Behoefte aan een avondje bankhangen met een grappige film die makkelijk te volgen is? Ga dan zeker Harold & Kumar checken. De eerste film is net zo leuk als de andere delen en die staan allemaal op Netfllix.

Film informatie

Titel: Harold & Kumar Go to White Castle
Regie: Danny Leiner
Cast: John Cho, Kal Penn,  Paula Garcés, Neil Patrick Harris, Ryan Reynolds e.v.a.
Speelduur
: 88 minuten
Releasejaar
: 2004
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply