Recensie: Hitman’s Bodyguard

Vanaf vandaag is Hitman’s Bodyguard overal verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Wij keken de film een tijdje geleden al. Hieronder vind je wat wij van de film vonden. Ben je het eens met onze mening? Of heb je een compleet andere mening? Laat het ons weten in de reacties.

DARIUS KINCAID (Samuel L. Jackson)

Plot

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt. Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson). Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt.

Hitman’s Bodyguard

Hitman’s Bodyguard was heel veel in het nieuws toen de film nog werd opgenomen. De opnames vonden namelijk plaats hier in ons landje. Veel mensen kwamen kijken toen de scene’s in de grachten van Amsterdam werden opgenomen. Het Nederlandse nieuws stond er vol mee… En alles was vol lof. Nu is de eind productie daar, en werd het eigenlijk een beetje stil om de film heen. De buzz was een beetje afgelopen, hierdoor wist ik niet goed wat ik moest gaan verwachten.

Conclusie

Als je naar een serieuze actie film wilt kijken, dan is dit niet de film. Maar het gerne waar de film invalt is nou eenmaal het type film waarbij de helden niet kapot te krijgen zijn, en de schurken omvallen bij bosjes. De actie scene’s vullen de overige scene’s mooi aan, en er zit daadwerkelijk een verhaal in. Het is ook mooi om te zien dat een Nederlandse acteur het ook tot de cast heeft gehaald. (Barry Atsma). De film werkt perfect met de twee tegenpolen die op elkaar schelden en in het begin elkaar niks gunnen.

 

Film informatie

Titel: Hitman’s Bodyguard
Regie: Patrick Hughes
Cast: Elodie Yung, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Selma Hayek, Tine Joustra, Gary Oldman, Noortje Herlaar, Barry Atsma, Abbey Hoes
Speelduur
: 117 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply