Recensie: I.T. (2016)

Bij het scrollen door Netflix kwam de film I.T. naar voren met Pierce Brosnan. De film is inmiddels 2 jaar oud en ik had er eigenlijk nog nooit over gehoord. Wij besloten de film te kijken en onze recensie vind je hieronder.

Plot

Een verbitterde I.T Consultant wordt ontslagen en heeft het nu voorzien op de eigenaar van het bedrijf. Doormiddel van het ultramoderne huis van de eigenaar zet hij het leven van de familie geheel op zijn kop.

Trailer

I.T.

In het begin van de film is het even zoeken naar wie nou eigenlijk de slechterik is in I.T. Het kan zowel Mike Regan (Pierce Brosnan) zijn. De rijke zakenman die opzoek is naar de toestemming van de overheid om zijn Uber voor vliegtuigen te beginnen. Door de hele film blijft Mike Regan een creepy gevoel geven en hij bouwt nergens ook maar een kleine beetje sympathie op. Of is het toch Ed Porter (James Frecheville), een jonge uitzendkracht in de I.T.-afdeling van het bedrijf. Na het fixen van een probleem tijdens een presentatie wordt hij uitgenodigd om in het weekend bij Mike Regan langs te komen om te kijken of hij het internet in zijn huis kan fixen. Vol vertrouwen geeft Mike Regan hem al zijn wachtwoorden zodat Ed Porter zijn huis en auto kan updaten.

Na het updaten van het huis voegt Ed Porter de dochter van Mike Regan, Kaitlyn Regan (Stefanie Scott), toe op social media. Hierdoor heeft hij op elk moment een reden om toch weer terug te komen bij de familie. En zo begint het spel…

Conclusie

Het lijkt erop dat I.T. het groen-zwarte code scherm van The Matrix heeft gestolen, hoewel de film jaren later gemaakt is komen alle oude I.T.-beelden weer voorbij die geheel nergens op slaan. Mensen, laten we eens wat meer realistisch gaan kijken naar hacken? Dat hoeft echt niet op 6 schermen. De film zelf is wel goed te bekijken, maar sommige dingen gaan te ver. Zo wordt een bepaalde scène dat Mike Regan in zijn auto zit duidelijk meerdere malen gebruikt. Waarom exact hetzelfde shot steeds gebruikt wordt is raar, was het budget op voor de film? In de hele film kijkt Pierce Brosnan nors en boos in de camera, maar aan het einde van de film kun je je afvragen of het bij de rol hoorde of dat hij eigenlijk gewoon geen zin had in deze film?

En is Anna Friel gecast voor haar borsten? Van de twee scènes die ze heeft gaat er één over een negatieve uitslag op haar mammogram. En de volgende scène ligt ze in haar bh in de regen op de grond. Verder voegt ze eigenlijk niets toe aan de film.

Het is een OK-film om te kijken, zeker geen hoogstandje. En als je een echte Pierce Brosnan fan bent, kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen na deze film.

Film informatie

Titel: I.T.
Regie
: John Moore
Cast: Pierce Brosnan, Jason Barry, Karen Moskow 
Speelduur
:95 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★✫✫

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply