Recensie: I’ll be home for Christmas

De kerstdagen komen steeds dichterbij en Netflix blijft nieuwe kerstfilms toevoegen. I’ll be home for Christmas is in 2016 uitgekomen als Hallmark kerstfilm en is vanaf nu ook te bekijken via Netflix. Ben je benieuwd naar deze kerstfilm? Lees dan verder.

 

Plot

Jackie Foster hulpofficier van justitie en single moeder. Ze heeft alles gepland voor de aankomende feestdagen en elke minuut is gevuld met activiteiten en plannen. Wanneer haar vader (Jack, gepensioneerd politie agent) onverwachts thuis komt na drie jaar te zijn weggeweest, wordt Jackie voor het blok gezet. Haar dochtertje wil graag kerst vieren met haar opa. Kunnen Jackie en haar vader ze het verleden achter zich laten?

I’ll be home for Christmas

I’ll be home for Christmas is het soort feelgood film die laat zien hoe belangrijk familie is en hoe de feestdagen daar een rol in kunnen spelen. De belangrijkste personages in deze film zijn Jackie en haar vader Jack.

Jack Foster heeft het dorp verlaten nadat zijn vrouw overleden is en is al drie jaar niet thuis geweest. Hij reist met een camper rond en is onderweg naar Mexico. Als een oud-collega overleden is, komt hij terug om afscheid te nemen. Oude bekenden zeggen hem dat het bijna kerst is en dat hij echt zijn dochter op moet zoeken. Hoewel hij dit niet ziet zitten, gaat hij toch bij haar langs.

Jackie Foster is boos op haar vader. Vroeger werkte hij veel en nadat ze haar moeder onverwachts verloren is, ging haar vader er vandoor. Ze komt er achter dat ze veel dingen niet weet over haar vader. Via collega’s en bekenden in het dorp leert ze steeds meer over het verleden van haar vader en waarom hij zo vaak van huis was. Kan ze hem vergeven?

Hoewel Jack niet van plan is te blijven tot na de feestdagen, haalt zijn doortastende en leuke kleindochter hem over. Ze stelt hem wel duizend vragen en heeft altijd haar argumenten. Als Jack zegt dat hij niet van kerstmis houdt, geeft ze hem de nickname Opa Grinch. Die Grinch vindt hij geen probleem, maar aan de titel opa moet hij nog even wennen. Tegelijkertijd vindt hij het vreselijk dat zijn dochter hem geen ‘pap’ noemt, maar Jack. Hij wil dolgraag zijn dochter terug winnen.

En dan zijn er natuurlijk nog mannen in het leven van Jackie. Haar vriend Rand die alles voor haar wil regelen en haar het gevoel geeft dat ze voor hem moet veranderen. De spontane Mike die ze eerst een vreselijke vent vindt, maar die toch wel lief blijkt te zijn. En de Duitse herder Nose die telkens streken uithaalt en haar plannen in de war schopt. Als dat geen recept is voor drama, dan weet ik niet wat wel.

Conclusie

Gelukkig komt alles uiteindelijk weer goed voor iedereen. Behalve voor Rand misschien, maar die verdient het ook niet. Dit is echt het soort film waar ik een warm gevoel van krijg. Stuk voor stuk beseffen ze allemaal hoe hard ze elkaar nodig hebben en ze vinden een gezamenlijk doel om voor te strijden. Dit brengt de familie Foster langzaam maar zeker weer bij elkaar, zodat ze met een goed gevoel de feestdagen in kunnen gaan.

Film informatie

Titel: I’ll be home for Christmas
RegieJames Brolin
CastJames Brolin, Mena Suvari, Giselle Eisenberg
Speelduur
: 84 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply