Recensie: Inferno

Morgen is het zo ver, Inferno draait in de bioscoop. Na onze recensies van The Da Vinci Code en Angels and Demons eerder deze week is nu eindelijk de recensie van Inferno online. Wat ik van de film vond? Dat lees je hieronder!

Inferno
Langdon (Tom Hanks) and Sienna (Felicity Jones) discover Dante’s Death Mask in the Baptistry in Columbia Pictures’ INFERNO.

Plot

Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen. De jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) helpt hem zijn herinneringen terug te krijgen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het complot te stoppen.

Langdon (Tom Hanks) and Sienna (Felicity Jones) study the Map Of Hell and notice it has been altered in Columbia Pictures' INFERNO.
Langdon (Tom Hanks) and Sienna (Felicity Jones) study the Map Of Hell and notice it has been altered in Columbia Pictures’ INFERNO.

Inferno

Inferno is de derde film uit de Robert Langdon reeks, en gelukkig kruipt Tom Hanks weer in de huid van de professor. Dit geeft de film gelijk geloofwaardigheid, want ik denk niet dat een andere acteur het zo kunnen overnemen. Vergeleken met de voorgaande twee films, begint deze film veel actiever. Op sommige momenten in het eerste half uur zat ik al op het puntje van mijn stoel van de spanning. De vorige twee films waren soms ook wel spannend, maar niet van dit niveau.

Nu weet je bij een film over Robert Langdon dat je op de details moet letten, en je weet dat er minimaal 1 gigantische plot-twists gaat gebeuren. Maar zelfs als je volledig gefocussed bent op de details, en mee denkt over de puzzels dan blijft het je toch verbazen. Een van de plottwists zie je van kilometers afstand aankomen, maar de andere twee lieten me even vol verbazing genieten van het moment.

Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures' "Inferno."
Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures’ “Inferno.”

Conclusie

De conclusie is eigenlijk in een zin te omschrijven: De film is een stuk spannender dan de eerdere twee films, met een grotere spanningsboog en een hogere geloofwaardigheid. Een zekere aanrader voor iedereen die van puzzels of spannende films houd. De film is zeker aan te raden op het grote doek, om echt de spanning mee te pakken zoals de regiseur deze bedoeld heeft.

Film informatie

Titel: Inferno
Regie: Ron Howard
Cast: Ben Foster, Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen
Speelduur
: 121 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

2 thoughts on “Recensie: Inferno

  1. Ik ben benieuwd Pel. Ik lees de boeken altijd, maar ben een beetje bang dat de film nu een beetje meer van hetzelfde gaat zijn. Een soort herhalingsoefening. Wel goed om te zien dat jij hem in ieder geval spannender vindt.

    1. Dat snap ik wel ja. Ik had dat met de boeken al een beetje dus ik ben nu pas aan Inferno begonnen, maar nu is het (jaaaaaaaren later) wel weer heel leuk om te lezen!

Leave a Reply