Recensie: Iron Man 3

Iron Man 3 wordt door de Marvel community gezien als de slechtste film uit deze trilogie. Omdat de film onderdeel uitmaakt van de Marvel Cinematic Universe, wilden wij hem toch kijken en recenseren. Was de film slechter dan de andere films of viel dat mee?

iron man 3

Plot

In Iron Man 3 krijgt de breekbare maar briljante Tony Stark te maken met een vijand wiens bereik geen grenzen kent. Wanneer Tony’s persoonlijke leven wordt vernietigd, begint hij aan een ingrijpende zoektocht naar de verantwoordelijke. Deze reis zal telkens zijn moed testen.

Met zijn rug tegen de muur is hij overgelaten aan zijn eigen apparaten en vindingrijkheid en moet Stark ervoor zorgen dat hij en zijn dierbaren het overleven. Terwijl Tony probeert terug te vechten ontdekt hij het antwoord op de vraag die hem al jaren achtervolgt: Maakt de man het pak of maakt het pak de man?

Iron Man 3

De film opent met het nummer Blue (Da Ba Dee) uit de jaren ’90. Even vroeg ik me af waarom de kleur blauw bij Iron Man zou passen en of hij zijn pak een make-over had gegeven, maar al vrij snel wordt duidelijk dat je terug reist in de tijd. Tony is op een Nieuwjaarsfeestje in het jaar 1999 en maakt daar kennis met een aantal mensen die hij ook weer snel vergeet. Dat blijkt een fout te zijn… Jaren later duiken deze mensen uit het verleden weer op en deze keer is het geen feestje, maar oorlog.

Tony Stark heeft weer een boel snufjes toegevoegd aan zijn Iron Man pak en dat is grappig om te zien. Vooral omdat er een hele rij Iron Men op een rijtje staan in zijn huis. Ook de US Government heeft inmiddels een eigen versie van het Iron Man pak gemaakt. Deze hebben ze The Patriot genoemd en de kleuren gegeven van de Amerikaanse vlag.

Pepper Potts speelt een grote rol in de ontknoping van dit verhaal. Zij gaat zelf ook achter de bad guy aan op het moment dat Tony in gevaar is. Het is gaaf om ook haar in één van de Iron Man Suits te zien in deze film.

mv5bmzcxndqynzg5mv5bml5banbnxkftztcwnzc4ntq2oa-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Conclusie

Iron Man 3 is geen slechte film. De film voegt weinig informatie toe aan de verhaallijn van de Marvel Cinematic Universe en in die zin hadden ze deze verhaallijn weg kunnen laten. Op zichzelf is de film wel de moeite van het kijken waard, want het is zoals altijd weer een Iron Man verhaal vol spanning en actie.

mv5bmtq5ndq1mda1mv5bml5banbnxkftztcwodexnjk3oa-_v1_

Film informatie

Titel: Iron Man 3
Regie: Shane Black
CastRobert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow
Speelduur:
105 minuten
Releasejaar:
2013
Oordeel: ★★★

De film Iron Man 3 is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

2 thoughts on “Recensie: Iron Man 3

Leave a Reply