Recensie: James Bond Spectre

In 2015 kwam James Bond Spectre in de bioscoop. Deze werd al duidelijk in de markt gezet met een grote reclame campagnes waarbij bijvoorbeeld Heineken mee werkte. Al snel gingen de verhalen de ronde dat dit de beste James Bond film ooit was. En ook ging het verhaal rond dat dit de laatste James Bond is met Daniel Craig. De film komt nu binnenkort op DVD uit, dus iedereen die hem nog niet gezien heeft kan hem dan lekker thuis op de bank kijken. Twijfel je nog of je de film wil zien? Hieronder vind je mijn recensie.

 

Plot

Een cryptisch bericht vanuit het verleden stuurt James Bond op een missie naar Mexico-Stad en uiteindelijk Rome, waar hij Lucia Sciarra ontmoet. Zij is de mooie weduwe van een beruchte crimineel. Bond infiltreert bij geheime ontmoetingen en ontdekt het bestaan van de duistere organisatie SPECTRE. In Londen zet Max Denbigh, het nieuwe hoofd van het Centre for National Security, vraagtekens bij Bonds acties en vraagt zich af wat nog het doel is van de MI6, geleid door M. In het geheim weet Bond Miss Moneypenny en Q. achter zich te krijgen en zij helpen in een onderzoek naar Madeleine Swann, de dochter van Bonds oude aartsvijand Mr. White, die mogelijk de sleutel is voor het ontrafelen van het web rond SPECTRE. Als een dochter van een huurmoordenaar snapt zij Bond als geen ander. Als Bond naar het hart van SPECTRE kruipt, leert hij de ijzingwekkende connectie kennen tussen zichzelf en de vijand die hij zoekt.

spectre-the-hateful-eight-the-top-5-most-anticipated-movies-for-the-rest-of-2015-jam-554342

James Bond Spectre

In de film is duidelijk te zien dat het een vervolg is op de wat meer recentere delen. De films Casino Royale, Quantum of Solace en Skyfall vertellen allemaal het verhaal waarop de nieuwe James Bond Spectre op verder gaat. Alles wat James Bond meemaakte in die films heeft een directe invloed op de huidige film. Dit wil niet zeggen dat je eerst de andere films moet zien, de film is ook goed te bekijken als stand-a-lone film.

James Bond Spectre begint zoals we gewend zijn van James Bond films. James Bond loopt naar het midden van het scherm om het bekende gun barrel schot te maken. Hierna begint gelijk een spectaculaire scene, met een prachtige achtervolging. Hierna gaan we direct over naar het bekende geanimeerde intro. Hierna gaat het vertrouwde concept natuurlijk lekker door. De film zit vol met de martini’s, actie, auto’s, one-liners, humor en nostalgie.

Vol met Actie

Wie James Bond zegt, zegt natuurlijk actie. En bij Spectre is dat natuurlijk niet anders. De film zit helemaal vol gepropt met actie. Alle soorten actie zitten erin, van handgevechten tot vuurgevechten, achtervolgingen tot explosies. Het maakt niet uit van wat voor soort actie je houdt, de film heeft het. De actie gebeurd natuurlijk niet in een simpele auto. De mooie auto’s en gadgets, die soms niet helemaal mee werken zijn weer van stal gehaald. Hiernaast zitten er verschillende plot-twists in waardoor je toch weer op het puntje van stoel komt te zitten omdat het niet gaat zoals je verwacht.

SPECTRE

De Bond girls.

James Bond is natuurlijk niet alleen goede actie en mooie auto’s. Ook de dames in de film vallen zeker niet tegen. Léa Seydoux zet een prachtige rol neer. James Bond komt natuurlijk neer op: Red de dame in nood. Maar haar houding, blonde haren en manier van kleden zorgen ervoor dat je wilt blijven kijken. Maar deze dame in nood zorgt ook voor een aantal leuke verassingen.

Léa Seydoux - James Bond

Conclusie

James Bond Spectre springt op papier er uit op veel punten. Zo is het de duurste James Bond ooit, met een budget van 300 miljoen dollar. Het heeft de oudste bond-girl ooit (Monica Bellucci is 51 jaar oud). En het in de langste James Bond film ooit, met zijn 148 minuten. Al deze punten zouden het volgens vele ook de beste James Bond ooit maken. Of het daadwerkelijke de beste James Bond ooit is weet ik niet. Het verhaal is goed, de actie is goed, de dames zijn mooi. Maar op sommige momenten was ik de weg een beetje kwijt. Dat neemt niet weg dat het wel daadwerkelijk een zeer goede film is.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply