Recensie: Julieta + winactie

Julieta is een film die ik eigenlijk al in de bioscoop had willen zien, maar dat is er helaas niet van gekomen. Gelukkig is de film nu al verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en daardoor kon ik hem lekker thuis op de bank kijken. Niet alleen konden wij hem zelf bekijken, we hebben ook een exemplaar om aan jullie weg te geven. Wil je mee doen met deze winactie, lees dan snel verder.


Plot

Julieta woont samen met haar dochter in Madrid en heeft net haar man verloren. De verdrietige periode waar Julieta en haar dochter doorheengaan drijft de twee uit elkaar. Haar dochter, Antía die onlangs achttien jaar is geworden, besluit zonder enige uitleg weg te lopen. Julieta doet er alles aan haar dochter te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten. Julieta is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.

Julieta

De film begint met het inpakken van dozen. Julieta en haar vriend gaan verhuizen naar Portugal. Als Julieta een oude bekende tegen komt op straat, begint ze te twijfelen of ze niet beter in Madrid kan blijven. Hoe dit komt? De kijker leert dat Julieta een dochter heeft waar haar vriend niets vanaf weet. Ze is jaren geleden het contact met haar dochter verloren en nu heeft ze opeens toch weer hoop dat ze elkaar terug zullen vinden. Ze besluit haar verhaal op te schrijven en dan word je meegenomen naar het verleden van Julieta.

Dat verleden bevat een flinke portie drama. Zo gebeurt er iets heftigs op de nacht dat ze de vader van haar dochter ontmoet in een trein. Ook raakt ze diezelfde man op een verschrikkelijke manier kwijt. Daarna verliest ze het contact met haar dochter. Julieta gaat door en probeert alles weg te stoppen, maar dit lukt haar niet meer en daarom schrijft ze haar verhaal van zich af. Voor de kijker zorgt dit voor een prachtige Spaanse dramafilm over de liefde, het verliezen van je dierbaren en de verschillende manieren waarop mensen daarmee om gaan.

 

Winactie

Wil jij de DVD van Julieta winnen? Doe dan mee met onze winactie. Kun je niet wachten en wil je de film nu al kijken? De film is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen, log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.

a Rafflecopter giveaway

Julieta

Film informatie

Titel: Julieta
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Inma Cuesta, Rossy de Palma
Speelduur
: 99 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

11 thoughts on “Recensie: Julieta + winactie

  1. Dit trekt mij meteen aan! Nooit van gehoord, maar het is een film dat bij mij past. Als ik niet win ga ik hem binnenkort zeker halen!

  2. Deze lijkt me zo mooii! Heb deze totaal gemist, maar trekt me aan! Een film voor mij, als ik niet win bestel ik hem binnenkort!

  3. Lijkt me heerlijk om deze film met onze vriendinnengroep te kijken! Nu al zin in! 😀 Ik hoop dat ik win! 🙂

  4. Ik zou de film graag bekijken met een vriend van me die vaak meegaat naar het filmhuis. Films van Almodovar zijn altijd erg de moeite waard!

Leave a Reply