Recensie: Justice League Dark

Er is weer een nieuwe film in de DC Animated Universe. Deze film draagt de naam Justice League Dark en toont de wat minder mooie kanten in de wereld van Batman, Superman en hun vrienden. Zoals je zou verwachten met de titel is deze film wat meer van de donker magische kant, en duiken de helden John Constantine en Zatanna op. Wat wij van de film vonden? Dat lees je hieronder.

Justice League Dark

Plot

Wanneer een situatie niet binnen de bevoegdheden van de Justice League valt, vormt Batman een tweede team met mysterieuze helden zoals Swamp Thing, de Demon en Constantine.

Justice League Dark

In Justice League Dark ontdekken Superman, Wonder Woman en Batman dat de wereld word beinvloed door demonen waardoor de inwoners rare dingen gaan doen. Zo zien we in de eerste scene’s een vrouw die haar baby van het dak wil gooien omdat ze denkt dat hij bezet is door een demon. We zien ook een vrouw die meerdere mensen aanrijd omdat ze geen mensen ziet maar demomen en een man die zijn gezin wil doodschieten. Hierbij denk je na 10 minuten de toon is gezet voor de film, maar helaas zakt hij na deze scene’s een beetje in.

Vervolgens nemen de leden van Justice League de beslissing dat er gezocht moet worden naar mensen die wat meer ervaring hebben met donkere magie. Zou komen we uit op een team van Batman met John Constantine en Zatanna uit. Deze gaan de strijd aan met een magier uit de middeleeuwen om zo de wereld weer te bevrijden van de donkere krachten.

Conclusie

Justice League Dark is een goede film die eigenlijk vertaald moet worden naar een live-action film “Dark Universe”. De animated film doet de karakters goed, en hun achtergrond word mooi onderbouwd waardoor ze sterkte persoonlijkheden krijgen. John Constantine zit vol met iets te veel ego en leuke one-liners. De conclusie is dus dat de film zeer goed te doen is.

Reserveer of koop de film nu bij bol.com

Film informatie

Titel: Justice League Dark
Regie: Jay Oliva
Stemmen: Matt Ryan,  Camilla Luddington, Jason O’Mara
Speelduur
: 77 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply