Recensie: Justice League

Met de komst van Wonder Woman lijkt Warner Bros met de DC Comics op het goede pad te zijn aangekomen. Het jaar kan heel successvol worden met Justice League, maar haalt deze film de verwachtingen ook? Wij keken de film in de bioscoop, en hieronder vind je onze recensie.

Beschrijving volgens de producent

Warner Bros. Pictures brengt voor de eerste keer het epische actie avontuur Justice League naar het grote doek. Geregisseerd door Zack Snyder en met in de hoofdrollen de DC Superhelden tesamen: Ben Affleck als Batman, Henry Cavill als Superman, Gal Gadot als Wonder Woman, Ezra Miller als The Flash, Jason Momoa als Aquaman en Ray Fisher als Cyborg. Gevoed door het herstelde vertrouwen in de mens en geïnspireerd door de onbaatzuchtigheid van Superman, krijgt Bruce Wayne nu te maken met een nog grotere vijand. Maar gelukkig krijgt hij hulp van een nieuwe bondgenoot: Diana Prince. Batman en Wonder Woman moeten snel een team van metahumans samenstellen om de strijd aan te gaan met deze nieuwe dreiging. Maar ondanks het team van superhelden, Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) en The Flash (Ezra Miller), is het misschien al te laat om de wereld te behoeden voor een catastrofale ramp.

Justice League

De film begin in beetje simpel in de opzet, waar Marvel elke superheld een eigen film geeft voordat ze in de grote verhalen mee gaan doen lanceert DC er in deze film drie. Hierdoor is het eerste gedeelte van de film eigenlijk het introduceren van de nieuwe helden. Of het de film goed doet dat iedereen nog een introductie moet geven weet ik niet, maar er zijn niet veel films die zowel Atlantis als een verborgen eiland met Amazones bevatten.

Hierna krijg je een plezierige film, met veel actie. Maar dit kan ook komen omdat er halverwege van reggiseur gewisseld moest vanwege een paar prive problemen van Zack Snyder. Hierdoor nam Josh Whedon die we kennen van The Avengers het stokje een poosje over. Hierdoor is waarschijnlijk ook een stukje van de Marvel style duidelijk voelbaar in deze film.

Conclusie

De film is een leuke zit van net iets meer dan 2 uur. Helaas lijkt het nog steeds een beetje op een batman film met een paar extra helden. Stiekem hadden ze de film ook Batman and the Justice League kunnen noemen, maar dat mag niks wegnemen van de actie die de film toch goed maakt. Waar DC Comics een 5 sterren film in handen had met Wonder Woman en Suicide Squad lijkt deze film een klein stapje terug te doen. Maar alsnog is het een mooie film om te zien.

Film informatie

Titel: Justice League
Regie: Zack Snyder
Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Raymond Fisher, Amy Adams, Willem Dafoe, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J.K. Simmons
Speelduur
: 121 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply