Recensie: Kong: Skull Island

De afgelopen weken hoorde ik veel verhalen over Kong: Skull Island, er waren mensen positief en er waren mensen die de film slecht vonden. Nu heb ik gisteren eindelijk de tijd genomen om Kong: Skull Island zelf te gaan kijken. Wat ik van de film vond lees je hieronder.

Kong: Skull Island

Beschrijving

Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures’ brengen een nieuw verhaal over de oorsprong van de mythische Kong op het grote scherm, Kong: Skull Island.
In de film komt een team van ontdekkingsreizigers bij elkaar om een nog niet in kaart gebracht eiland te onderzoeken. Ze weten echter niet dat dit eiland in de Stille Oceaan, zowel prachtig als verraderlijk, het domein van de mythische Kong is.

Kong: Skull Island

Ik vind het intressant dat voor deze Hollywood mega productie geen ervaren regiseur is gevraagd, maar juist gekeken is naar een opkomend talent. De regiseur Jordan Vogt-Roberts is vooral bekend van art-house films, en mischien zie je dat wel terug in deze film. De film word namelijk op geen enkel moment echt saai. Vooral visueel is eigenlijk elke scene weer indrukwekkend. Qua verhaal blijft dit nieuwe Kong-avontuur redelijk gelijk aan eerdere films over de klassieke monsteraap. Een groep ontdekkingsreizigers gaat op excursie naar het mysterieuze Skull Island en komt er al vlot achter dat de natuur daar vele malen groter en gevaarlijker is dan in de rest van de wereld.

Conclusie

Kong: Skull Island zit goed in elkaar. De film ziet er visueel goed uit, zit humor in en word op geen moment saai. Door creatief om te springen met kleuren, inval van zonlicht en slowmo’s krijgt iedere nieuwe setting op het eiland een eigen sfeer, en is iedere scene dus weer intressant. Ik moet wel eerlijk zeggen het einde is een klein beetje minder. Hier had iets verder over gedacht kunnen worden. Niet alles hoeft een feel-good movie te zijn.

Film informatie

Titel: Kong: Skull Island
Regie: Jordan Vogt-Roberts
Cast: Tom Hiddleston, Samual L. Jackson, Brie Larson
Speelduur
: 118 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply