Recensie: La La Land

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Plot

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg.

Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

 

 

La La Land

De heerlijke sfeer van de Amerikaanse films zoals ik mij herinner uit mijn jeugd: Romantiek – Zingen – Dansen allemaal verenigd in één film. Alles klopt in het verhaal.  Wegdromen bij een romantische scène en je op de helft van het verhaal afvragen of ze elkaar krijgen. La La Land heeft het allemaal in zich.

Het is een verhaal over twee jonge mensen in Los Angeles. Net als heel veel mensen hebben zij een droom om beroemd te worden. Mia droomt van een carrière als filmster. Ze loopt heel wat audities af en tussendoor werkt ze in een koffietent. Maar wel op het terrein van de filmstudio’s. Seb is Jazz pianist. Met een enorme passie beschrijft hij de grote namen en hun werk. Hij is verslingerd aan de ‘old Jazz scene’. Noodgedwongen speelt hij lichtvoetige pianomuziek in een bar (je weet wel van die nietszeggende deuntjes die je ook in een lift hoort). Zijn hele lijf en houding schreeuwt echter ‘Ik wil Jazz spelen’, dat is zijn passie, zijn verlangen!

Wat is hun destiny? Twee mensen wiens paden meer dan een keer kruisen. Seb & Mia vormen een prachtig paar. Ze moedigen elkaar aan in hun passie: Leef je droom! Gaat dat lukken? Voor het antwoord moet je La La Land gaan zien in de bioscoop.

Conclusie

De film is wat mij betreft nu al een klassieker. Films zoals ze vroeger veel werden gemaakt en wat mij betreft mogen er meer worden geproduceerd. Ryan Gosling (36 jr) is een natuurtalent. Hij heeft dat met diverse films (o.a. Crazy, Stupid, Love – Gangster Squad – The Ides of March – Fracture) op zijn naam al bewezen. In deze film is hij meer dan aimabel. Hij is een begenadigd ‘Jazz’pianist, danser en surprise surprise ‘Hij heeft een sexy zangstem’. WOOHAAAA

Houd deze jongeman in de gaten. Zijn Star is rising en mijns inziens gaat hij nog grootse dingen neerzetten in Hollywood. Mark My Words.

Film informatie

Titel: La La Land
Regie: Damien Chazelle (eveneens de schrijver van het script)
Cast: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, Sonoya Mizuno, 
Speelduur
: 129 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

3 thoughts on “Recensie: La La Land

  1. dat weet ik 😉 Maar ik ben van mening dat hij nog veel groter en beroemder gaat worden. Op het niveau van Al Pacino.
    De Golden Globe voor deze film heeft hij afgelopen week ontvangen, zeer terecht!

Leave a Reply