Recensie: The Last Heist

The Last Heist is toegevoegd aan het aanbod van Netflix. De film trok mijn aandacht door het plot, een seriemoordenaar die toevallig betrokken is bij een bankoverval. Met dat plot kan je wel wat zou je denken? Onze recensie vind je hieronder.

The Last Heist

Plot

Door hulp van binnenuit kan deze bankoverval niet mislukken. De gekozen bank word binnenkort gesloten, en er zijn nog maar een aantal kluisjes aanwezig. Het ideale is dat er niet eens meer beveiliging is. Maar toen bleek er toevallig ook een seriemoordenaar in de bank aanwezig te zijn…

The Last Heist

The Last Heist

In het begin van de film zien we een oude man op een Amerikaans industrieterrein met grijs wit haar, een lange jas en een hoedje. Op dat moment heb je nog niet in de gaten dat dit de hoofdpersoon gaat worden. De oudere man gaat naar de bank om zijn kluisje leeg te halen, waar hij zijn souvenirs heeft achtergelaten van eerdere moorden.

Op dat moment besluiten een aantal mensen de bank te overvallen, met wat hulp van binnenuit. Ze eisen de inhoud van alle kluisjes, onze oude man is echter niet van plan om zijn souvenirs af te staan. En slaat op het moorden om zelf weer vrij te komen uit de overval.

The Last Heist 02

Conclusie

Zoals gezegd in het intro kan je met dit plot alle kanten op, maar deze film kiest echt de verkeerde kant. Ik kan niet echt de vinger leggen op waar het mis gaat, maar er gaat iets mis. Alles voelt gemaakt, en dan zo gemaakt dat het niet te volgen is. Aan het einde lijkt onze seriemoordenaar zelfs superkrachten te krijgen, en is hij niet dood te krijgen. En daar verliest in mijn ogen de film het laatste beetje hoop op een goede score.

Film informatie

Titel: The Last Heist
Regie: Mike Mendez
Cast: Henrey Rollins, Torrance Coobs, Vicotria Pratt
Speelduur:
 84 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel:✫✫✫

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply