Recensie: Liz in September

We kregen van Cinemien de dvd van de film Liz in September om een eerlijke review over te schrijven. Deze film is gebaseerd op het toneelstuk Last Summer at Blue Cove uit de jaren ’80. In de film is Blue Cove verwisseld voor een Caraïbisch strand met exotische vrouwen.


Plot

Feestbeest Liz viert, zoals elk jaar, haar verjaardag met haar vrienden op het strand in de Caraïben. Maar dit jaar loopt alles anders. Ze is ziek, maar verbergt dit omdat ze geen medelijden wenst van haar vrienden. Wanneer een jonge vrouw zich bij de groep voegt, dagen de vrienden van Liz haar uit deze vrouw te versieren.

Liz gaat zoals gewoonlijk de weddenschap graag aan. Maar als ze er achter komt dat de jonge vrouw een intens verdriet met zich meedraagt, pakt alles anders uit dan verwacht.

Liz in September

Spaans is en blijft een mooie en romantische taal en ik vond het dan ook goed passen bij deze film. Ook de mooie tropische stranden geven een fijn gevoel. Het verhaal zelf is behoorlijk dramatisch, want Liz en Eva dragen beide een verdrietig geheim met zich mee. Dat dramatische is dan ook gelijk wat het (voor mij) een prachtige film maakt. Ik kijk graag naar zulke verhalen.

Ziek of niet, Liz probeert alles uit haar leven te halen wat erin zit. Zo lang ze zich nog goed voelt. Als dat niet meer zo is, dan hoeft het voor haar allemaal niet meer. Als ze Eva ontmoet, denkt ze eerst nog dat ze met haar plezier kan hebben, maar de relatie tussen deze twee vrouwen gaat zoveel dieper dan dat. Ze hebben al snel een enorme klik. Zet Eva haar man aan de kant om bij Liz te kunnen zijn?

Conclusie

Liz in September is een prachtige, emotionele film, met een aantal behoorlijk heftige onderwerpen. Ziek zijn, niet meer willen leven en tegelijkertijd nog genieten van de tijd die je nog hebt, met die mensen die je lief zijn. Al deze dingen maken dit een absolute aanrader voor liefhebbers van een goede drama film.

Wil je deze film graag zelf bekijken? De dvd is onder andere verkrijgbaar via bol.com

Film informatie

Titel: Liz in September
Originele titel: Liz en Septiembre
Regie: Fina Torres
CastPatricia Velasquez, Mimi Lazo, Danay Garcia, Eloisa Maturén
Speelduur
: 96 minuten
Releasejaar
: 2014
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply