Recensie: Liza, the Fox-Fairy

Van de filmmaatschappij Periscoop kregen wij de screener voor de film Liza, the Fox-Fairy. De titel deed het hem eigenlijk al, een film over een fairy dat klinkt goed. De trailer gaf een bizar gevoel dat eigenlijk vertelde: Deze buitenlandse film moet je echt wel even zien… En zo gebeurde het, een rustige middag, lekker op de laptop de film gekeken. Wat nou mijn eindconclusie was? Nou dat lees je dus hieronder!

liza_the_fox-fairy_64000010_st_2_s-low

Beschrijving

De jonge verpleegster Liza verzorgt dag en nacht een oude weduwe met een passie voor Japan. Liza’s grootste wens is een romantische liefde te ontmoeten op haar dertigste verjaardag. Maar eenzaam en alleen, is het enige contact dat ze heeft de geest van een Japanse popzanger. Deze blijkt echter een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer in Liza’s omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die haar moet volgen is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is.

liza_the_fox-fairy_64000010_st_8_s-low

Mijn conclusie over Liza, the Fox-Fairy

Merkwaardige personages, daar zit Liza, the Fox Fairy vol mee. Maar deze merkwaardige personen helpen de film op de goede manier, want op een of andere manier past het perfect in de film. Een schattig meisje met twee zeer schattige vlechtjes, een beetje dom ogende politieagent en een overleden zanger maken het verhaal op een licht duistere manier heel komisch.

De manier van het camera werk in de film in samenwerking met de invloeden uit de Japanse cultuur gemixt met de verschillende volksmuziek maken de film eigenlijk best wel bijzonder. Bijzonder genoeg dat je niet afgeleid wordt door de niet verstaanbare taal. Want als je wilt begrijpen wat er gezegd wordt moet je toch echt de ondertitels volgen.

De film zou volgens de filmmaatschappij een romantische fantasy film zijn, maar ik zou hem zelf eerder in de categorie komische fantasy film plaatsen met een goede dosis romantiek. De film zelf is vreemd, maar vreemd op een goede manier. En ben benieuwd naar de eerste cosplay uit deze film, want dit is toch wel een leuk pakje?  Wie durft?  😉

Film informatie

Titel: Liza, the Fox-Fairy
Alternatieve titel: 
Liza, a rókatündér
Regie:
Károly Ujj Mészáros
Cast
Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas, David Sakurai
Speelduur:
108  minuten
Releasejaar:
2015
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply