Recensie: Machete

Volgens mijn vriend (hoi Jeroen!) moet ik deze film gezien hebben. Aangezien de film op Netflix staat, hebben we de film samen gekeken. Wil je weten wat ik er van vind? Lees dan vooral verder.

machete-screen-2

Plot

Machete (gespeeld door Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige “Mexican Federale” die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht.

machete-screen-3

Machete

De eerste scènes van de film zijn al vrij bizar. Er komt buitensporig veel geweld voor in deze film. Zo buitensporig dat het op m’n lachspieren werkt, wat eigenlijk ook de bedoeling is van deze film. Het bizarre is dat senator McLaughlin een muur wil bouwen aan de grens met Mexico. Ik moest meteen aan Donald Trump denken en aan het feit dat Robert de Niro zich fel heeft uitgelaten over Donald Trump. In dat opzicht is de film nog best actueel.

De film is een uitwerking van een neptrailer die regisseur Robert Rodriguez in 2007 maakte voor het filmproject Grindhouse, wat een samenwerking was met Quentin Tarantino. De invloed van Tarantino is in dat opzicht ook te zien in de film, door de bizarre gebeurtenissen in de film (die ik niet kan vertellen).

machete-screen

Conclusie

Ben je toe aan een actiefilm met een flinke dosis humor? Dan kan ik je deze film van harte aanbevelen.

Film informatie

Titel: Machete
Regie: Robert Rodriguez
Cast: Danny Trejo, Jeff Fahey, Cheech Marin, Robert De Niro, Jessica Alba,  Lindsay Lohan, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Steven Segal.
Speelduur
: 105 minuten
Releasejaar
: 2010
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply