Recensie: Me Before You

Me Before You is toch wel één van de films waar ik enorm naar uitgekeken heb. De film is gebaseerd op het boek van JoJo Moyes. Als je het boek gelezen hebt, ga je toch met een bepaald idee de film in.  Ik heb enorm genoten van het boek en daardoor had ik best hoge verwachtingen van de film. Anderzijds was ook een beetje huiverig. Kon deze film mijn verwachtingen wel waar maken?

ME BEFORE YOU

Plot

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan… Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes.

Me Before You

De acteurs hebben het fantastisch gedaan. Ik vond alle personages ontzettend goed gecast. Emilia Clarke knalde echt van het scherm af, niet alleen door alle fel gekleurde kleding, maar ook door het personage wat ze neer zette. Ze zette de sprankelende Louisa Clark heel geloofwaardig neer.

Het verhaal klopte voor mij helemaal. Door het weglaten van een aantal verhaallijnen die minder belangrijk waren, kwam het verhaal nog beter bij me over. Het werd intenser. De film draait echt om de relatie tussen Louisa en Will. Hoe twee mensen in zes maanden naar elkaar toe kunnen groeien.

De muziek leverde ook een belangrijke bijdrage aan de sfeer van de film. Ik heb erg genoten van de muziek die gebruikt werd, vooral van de nummers van Ed Sheeran en Imagine Dragons.

Ik ga het heel voorzichtig zeggen, maar ik denk dat ik de film van Me Before You beter vind dan het boek. De film is ten eerste heel goed te volgen voor mensen die het boek niet gelezen hebben, want er wordt geen belangrijke informatie weggelaten. De personages komen allemaal heel goed over en het verloopt allemaal heel natuurlijk. De rollen van Louisa en Will zijn echt voortreffelijk gespeeld. De spanning tussen die twee spatte echt van het witte doek af en ook alle andere emoties (zoals angst, verdriet en boosheid) waren voor het publiek heel goed te voelen.ME BEFORE YOU

Conclusie

Het is moeilijk om te verwoorden wat ik van deze film vind zonder spoilers te geven. De manier waarop dit verhaal afloopt, daar zit voor mijn gevoel ook de kracht van Me Before You. Iedereen kan een roman schrijven en verfilmen, maar als je een haast onmogelijke liefde zo neer kunt zetten, dan heb je mijn aandacht. Het voelt heel echt, heel emotioneel en het had wat mij betreft niet anders af kunnen lopen. Dan was het lang niet zo mooi en intens geweest.

ME BEFORE YOU

Film informatie

Titel: Me Before You
Regie: Thea Sharrock
Cast: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance
Speelduur:
 110 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply