Recensie: Now You See Me

Vanavond ga ik samen met Roxanne naar Now You See Me 2 en The Purge: Election Year. Aangezien beide films een vervolg op andere films zijn hebben we dus eerste deze maand besteed aan het kijken van de oudere films. Deze week keken we Now You See Me. Wat ik er van vond? Dat lees je hier onder.

Now You See Me Poster2

Plot

Een team van vier extreem getalenteerde illusionisten zet de wereld op z’n kop door tijdens een show in Las Vegas een bank in Parijs te beroven en de buit te verdelen over het uitzinnige publiek. Met de FBI en Interpol op de hielen bereiden ze de volgende nog sensationelere truc voor…Now You See Me 2

Now You See Me

Het eerste wat ik dacht bij deze film was dat het iets simpels zou zijn over goochelaars. Maar dat is in elk geval niet het geval, zoals bij een echte show weet je al wel dat alles wat zich op het podium afspeelt een illusie is. Dit maakt sommige moment in de film een beetje simpel, vooral omdat het meeste van de film eigenlijk een show is van “The Four Horseman”. Maar dit is ook gelijk een sterkte punt. De kracht, techniek en de graphics maken de trucs die ze uitvoeren juist een goede reden om de film te kijken.

Now You See Me

En ja, natuurlijk zit er een verhaallijn in. Deze verhaallijn is voor mij een klein beetje rommelig, maar dat komt ook omdat de helft wat er gebeurd niet gebeurd. Maar al met al loopt het wel goed door de film heen, en je blijft niet achter met echt grote vragen. De verhaallijnen zijn op die manier wel goed uitgewerkt.

Conclusie

Mijn conclusie over Now You See Me? Nou, ik keek de film om me voor te bereiden op Now You See Me 2. Een film waar Roxanne vooral heen wilde (Ik heb voor The Purge gekozen :evil smile: ). Daarmee ben ik eigenlijk zeer positief verrast. Ik vond het eigenlijk een goede uitgebalanceerde film waarbij ik me goed vermaakt heb. Ik hoop dat Now You See Me 2 net zo goed, of zelfs beter is vanavond.

 

Now You See Me PosterFilm informatie

Titel: Now You See Me
Regie: Louis Leterrier
Cast: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Common en Isla Fisher
Speelduur:
115 minuten
Releasejaar:
2013
Oordeel: ★★★★

Koop de film nu bij bol.com

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Recensie: Now You See Me

  1. Leuke en vermakelijke film. Maar net zoals bij zoveel complex ogende verhaallijnen doe je er beter aan om de film niet helemaal te analyseren. Dan stuit je waarschijnlijk toch op een aantal oneffenheden die beter bekend staan als plotholes.

Leave a Reply