Recensie: Ocean’s Eleven

Het is jaren geleden dat ik voor de eerste keer Ocean’s Eleven keek. Nu hebben we de categorie Throwback Thursday gemaakt, en deze film viert deze maand zijn 15 jarige jubileum. Hij draaide in januari 2001 voor het eerst in de Nederlandse bioscoop.


Beschrijving van Ocean’s Eleven

De plannen zijn klaar. De spelregels duidelijk. Als alles meezit voor Danny Ocean en zijn handlangers, brengt hun stoutmoedige casinodiefstal zo’n slordige 150 miljoen dollar op. Gedeeld door 11. Een rekensommetje is snel gemaakt. De meermaals bekroonde regisseur en Oscarwinnaar Steven Soderbergh stelt zijn unieke talent ten dienste van een indrukwekkende cast in deze zinderende gangsterkomedie, waarin ook het wereldberoemde Las Vegas uitgebreid mag schitteren. George Clooney speelt Danny, de charmante bendeleider die de kraak van de eeuw – de kluizen van maar liefst drie casin’s leeghalen – organiseert. De eigenaar van deze drie geldfabrieken is niet toevallig de meedogenloze Terry Benedict (Andy Garcia), die wel iets voelt voor Danny’s ex-vrouw (Julia Roberts). Voeg daar een geheide valsspeler (Brad Pitt), een zakkenroller (Matt Damon), een geroutineerde blackjackdealer (Bernie Mac), een fraudeur (Carl Reiner).

Ocean's Eleven

Ocean’s Eleven

Ocean’s Eleven is eigenlijk een remake van een gelijknamige film uit 1960. De film in 1960 had een grootse sterrencast en de film is 2001 had dit gelukkig ook weer. Al waren de sterren in 1960 Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. In de film van 2001 zijn het George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts die de kar trekken. Al zit de rest van de cast ook vol met grote namen.

Ocean's Eleven

Het verhaal van de film is niet zo heel interessant, maar dit word goed gecompenseerd met het feit dat het plezier van de acteurs van het scherm springt. Als de sterrencast zo duidelijk het plezier in de film heeft, dan krijgt het publiek dit automatisch ook. Daarnaast wordt het gebrek aan verhaal gecompenseerd door de vlijmscherpe dialogen en ziet de film er flitsend uit door swingend camerawerk.

 

Film informatie

Titel: Ocean’s Eleven
Regie: Steven Soderbergh
Cast: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Julia Roberts, Bernie Mac, Elliott Gould, Casey Affleck, Scott Caan, Shaobo Qin, Carl Reiner, Don Cheadle, Holly Marie Combs  
Speelduur
:112 minuten
Releasejaar
:2001
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply