Recensie: Orpheline

Wij kregen van Imagine Film de mogelijkheid om Orpheline te zien voordat hij in Nederland in de bioscoop draait. Deze Franstalige film is vanaf 10 augustus in de Nederlandse filmhuizen te zien. Wat wij van de film vonden lees je hieronder.

OrphelinePlot

Het leven van Renée, een jonge schooldirectrice, wordt abrupt verstoord als een oude kennis op haar werk verschijnt en een grote som geld eist. Renée blijkt een verborgen verleden te hebben en een valse naam te dragen. Kort daarna wordt ze tot ontzetting van haar vriend gearresteerd. Teruggaand in het verleden wordt duidelijk hoe ze in deze situatie is beland en waarom ze telkens is gedwongen een nieuwe identiteit aan te nemen.

Orpheline

Orpheline

Eerder dit jaar zagen we in de film Moonlight al drie acteurs die het leven spelen van 1 man. In Orpheline wordt het zelfde trucje uitgehaald, maar dan met vier actrices die 1 vrouw spelen. Vervolgens verteld de film het leven van de hoofdrolspeelster in omgekeerde volgorde, zo begint het dus bij het heden en gaat ze terug in de tijd om het levensverhaal te vertellen.

Orpheline

Conclusie

Orpheline is een mooie film, maar ook gelijk een puzzel voor gevorderden. Over de hele film gezien word er veel informatie gegeven, maar er lijkt ook veel informatie te missen waardoor het soms wat moeilijk te volgen is. Sommige scene’s lijken toegevoegd gewoon omdat het kan, en niet om een personage op te bouwen. Maar Adèle Exarchopoulos in bed met Gemma Arterton, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Uiteindelijk blijft het een feit dat de verschillende actrices samen een goed personage neerzetten.

Film informatie

Titel: Orpheline
Regie:Arnaud des Pallières
Cast: Adèle Haenel, Gemma Arterton, Adèle Exarchopoulos
Speelduur
: minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply