Home » Genre » Comedy » Recensie: Perfetti Sconosciuti

Hoeveel stellen zouden uit elkaar gaan als ze in elkaars telefoon zouden kijken? Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Met een Italiaanse sterrencast en met ruim 2,5 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie dé Italiaanse bioscoophit van dit voorjaar!

perfetti_sconosciuti_65600103_st_1_s-low

Plot

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een puberende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje, dat vol spanning uitkijkt naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Maar hij arriveert alleen: ze was niet lekker.

Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

Niemand durft te erkennen dit een minder goed idee te vinden en schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Maar wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner…

Perfetti Sconosciuti

Perfetti Sconosciuti betekent ook wel perfect strangers. Hoewel deze vriendengroep elkaar al lang kent, blijkt tijdens deze avond dat ze toch nog veel geheimen voor elkaar hebben.

Het thema van deze film is actueel. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en is altijd en overal bereikbaar. We krijgen de hele dag door berichtjes, maar weten vaak niet waar de ander mee bezig is. Misschien is het een zakelijke e-mail of een berichtje van je moeder? Niet iedereen heeft tenslotte écht iets te verbergen. Deze vrienden hebben echter allemaal wel iets te verbergen. Dat is een klein beetje over the top, maar zorgt wel voor hilarische situaties en een flinke dosis drama.

perfetti_sconosciuti_65600103_st_6_s-low

Film informatie

Titel: Perfetti Sconosciuti
Regie: Paolo Genovese
Cast: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo
Speelduur: 97 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply