Recensie: The Red Thread

Volgens legenden zorgt een rode draad ervoor dat twee zielsverwanten met elkaar verbonden zijn. De film The Red Thread (El hilo rojo) gaat over twee mensen die elkaar pas zeven jaar na hun eerste ontmoeting weer tegen komen. Zal deze liefde overwinnen?


Plot

Abril is stewardess. Zij en Manuel leren elkaar kennen op het vliegveld en dan blijkt dat hij mee reist op een vlucht waar zij aan het werk is. De vonk springt over, maar ze verliezen elkaar uit het oog. Zeven jaar na hun noodlottige eerste ontmoeting zien Abril en Manuel elkaar weer. Hoewel ze in de tussentijd beiden getrouwd zijn, is de aantrekkingskracht nog sterker geworden.

The Red Thread

Manuel en Abril ontmoeten elkaar op het vliegveld. Hun ontmoeting is bijzonder en heeft alles te maken met een nummer van Amy Winehouse. Al snel blijkt dat ze die dag meereizen met dezelfde vlucht. Manuel als passagier en Abril als stewardess. Ze lijken meteen een klik te hebben en willen elkaar beter leren kennen, maar door een onverwachte situatie verliezen ze elkaar uit het oog.

De tijd verspringt zeven jaar. Manuel reist naar Colombia en Abril gaat voor het eerst na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk. Ze ontmoeten elkaar in het hotel waar ze beiden verblijven en besluiten wat te gaan drinken samen. Van het één komt het ander. Hoewel Abril zich verzet tegen een affaire, doet Manuel er alles aan om haar steeds weer te zien.

Conclusie

The Red Thread is een (Spaanstalige) romantische dramafilm die vol zit met Zuid-Amerikaanse passie. Flirten, dansen en passionele scènes passeren de revue. Hoewel het plot eigenlijk niet veel om het lijf heeft, kijkt de film wel lekker weg. Voor liefhebbers van dit soort films is het dus wel een aanrader.

 

Film informatie

Titel: The Red Thread (El hilo rojo)
Regie: Alfredo Widman, Nyasha Bryant
Cast: Maricruz Ramirez, Armaan Khera, Emmanuelle Girard
Speelduur
: 100 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply