Home » Nieuws » Recensie: Rings

Het is nu 15 jaar geleden dat de The Ring uit kwam. Deze productie was een herverfilming van het Japanse Ringu en won onder andere de prijs voor beste Actrice en beste horrorfilm. Nu is de vraag is is Rings nog net zo dodelijk? Je leest het hier in onze recensie.

Bonnie Morgan as Samara in the film RINGS by Paramount Pictures

Beschrijving

Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

Matilda Lutz as Julia in the film RINGS by Paramount Pictures

Rings

Universiteitsprofessor Gabriel, een rol van Johnny Galeckie die hiermee een van de twee bekende koppen van de cast vertegenwoordigt, vindt op een rommelmarkt een aftandse videorecorder en ontdekt bij het fiksen van het apparaat dat er nog een band in zit. Wat scènes later heeft de bolleboos de band bekeken en is pril gelukkig stelletje Julia en Holt bezig afscheid van elkaar te nemen.

Hierna begint de achtbaanrit met de naam Rings begonnen, zoals in de voorgaande films heeft de kijker nog maar 7 dagen te leven, tenzij de film door iemand anders gekeken word. Blijkbaar heeft de professor een compleet onderzoek hierna opgezet waarmee studenten na elkaar de band kijken om zo het lot uit te stellen.

Matilda Lutz as Julia in RINGS by Paramount Pictures

Conclusie

Het is wel opvallend dat vergeleken met de eerdere films er een aantal discrepanties zitten in de verhaallijn in eerdere films en de verhaallijn nu. Hierdoor ontstaat een script met wat gaten en plot-holes wat eigenlijk een beetje het derde deel om zeep helpt. Het minimale wat verwacht mag worden is dat de verhaallijnen nog kloppen. Als je de film los van de eerdere films kijkt, dan heb je een mooie enge film. Maar de film kan de franchise niet echt nieuw leven in blazen, hiervoor presteert het net iets te laag. Toch word er aan het einde gehint naar een Rings 4, dus het is nog even afwachten.

Rings is nu overal te koop

Film informatie

Titel: Rings
Regie: F. Javier Gutiérrez
Cast: Aimee Teegarden, Laura Wiggins, Johnny Galecki, Alex Roe, Zach Roerig
Speelduur
: 101 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is in het dagelijks leven werkzaam in de IT. In zijn vrije tijd kijkt hij graag films en blogt er tegenwoordig ook nog over. Zijn favoriete genres zijn actie, thriller, documentaires en non-fiction. Verder houdt hij ook ComputerGeek.nl bij.

Leave a Reply