Recensie: Risen

Van Sony kregen we de DVD van Risen. Risen was begin van dit jaar de film over het Bijbelverhaal. Voor de mensen die hem niet in de bioscoop hebben gezien is er nu een herkansing als dvd exemplaar. Wij keken de film vorige week, en hieronder vind je onze recensie.

Risen
Jesus crucified along with other convicted criminals in Columbia Pictures’ RISEN.

Plot

Clavius  is een machtige aanvoerder in het Romeinse leger, die samen met zijn rechterhand Lucius de opdracht krijgt van Pontius Pilatus om bij de kruisiging van Jezus aanwezig te zijn en het lichaam daarna te bewaken. Er ontstaat onrust in Jeruzalem vanwege het gerucht dat Jezus is opgestaan uit de dood en er dreigt een groot protest tegen de Romeinse macht. Om dat te voorkomen moeten Clavius en Lucius het lichaam koste wat kost terugvinden.

Risen
Clavius (Joseph Fiennes, left) and Lucius (Tom Felton) in Columbia Pictures’ RISEN.

Risen

De laatste tijd zien we meer en meer religieuze films, ze lijken dus in de smaak van de gemiddelde filmliefhebber te liggen. Dit had tot gevolg dat Risen gemaakt is met een budget van 20 miljoen dollar, een best wel OK budget voor dit type film. In vergelijking met andere films begint Risen anders, en volgt het verhaal op een andere manier dan religieuse films die ik eerder gezien heb.

De film wordt vanuit het perspectief verteld van twee Romeinen, maar dan wel op een manier met fictieve personages. Wat mij opviel is dat de Romeinse hoofdpersoon eigenlijk heel objectief is naar Jesus. Door de hele film heen gaat hij stukje bij beetje meer geloven. Maar zijn standpunt vanaf het begin is eigenlijk heel simpel. Hij is niet voor Jesus, maar ook niet tegen. Dit maakt de film eigenlijk lekker om te kijken.

Risen
Clavius (Joseph Fiennes, left) warns Lucius (Tom Felton) to let them all pass, after he discovers him leading the apostles away from the Roman soldiers in Columbia Pictures’ RISEN.

Conclusie

Risen is zeker een goede film, maar slaat op sommige punten ook de plank mis. Het hoofdpersoon Clavius had iets verder uitgediept mogen worden. Als er iets meer achtergrond was gegeven aan dit karakter dan kwamen de emoties veel beter over. Het is nu een beetje een vlak karakter. Dit geld voor meer van de Romeinen. Bij het schrijven van het artikel moest ik goed nadenken wat de namen ook al weer waren.

De 20 miljoen dollar zie je wel duidelijk terug in de decors, de prachtige landschappen en prima special effecten. Ik zou toch de film adviseren om eens te kijken, het is zeker wel de moeite waard. Wil je de film kopen? Hij is te koop bij bol.com

Film informatie

Titel: Risen
Regie: Kevin Reynolds
Cast: Cliff Curtis, Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth
Speelduur:
107 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply