Recensie: Rogue One – A Star Wars Story

Een jaar geleden zag ik Star Wars: The Force Awakens in de bioscoop, en vanaf dat moment begon het aftellen naar Rogue One. En nu kon ik eindelijk naar de film toe, en dit ook nog in de nieuwe bioscoop Kinepolis Jaarbeurs als gast. Wat ik van de film vond lees je spoiler vrij hieronder. Wat we van de bioscoop vonden lees je later.

Rogue One: A Star Wars Story..Death Troopers..Ph: Jonathan Olley..© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Plot

Disney (lees: Lucasfilm) presenteert Rogue One: A Star Wars Story, de eerste stand alone-film in het Star Wars universum. Rogue One gaat over een groep rebellen met de missie om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend. Lukt het de rebellen het sterrenstelsel te redden?

Rogue One: A Star Wars Story..L to R: Jyn Erso (Felicity Jones) and Cassian Andor (Diego Luna)..Ph: Jonathan Olley..©Lucasfilm LFL 2016.

Rogue One – A Star Wars Story

De Star Wars serie is al jaren populair bij jong en oud. In iedere trilogie gebruiken ze dezelfde formule, een formule die een duidelijk verschil laat zien tussen goed en slecht. Dit is waarschijnlijk een van de redenen dat Star Wars een overweldigend success blijft. Maar Rogue One gooit deze formule eigenlijk gelijk de deur uit. De film loopt in elkaar over, en waar in de trilogie duidelijk is wie goed is en wie slecht, loopt het in Rogue One meer in elkaar op. En dit is een goed ding.

Rogue One: A Star Wars Story..Jyn Erso (Felicity Jones) ..Ph: Jonathan Olley..©Lucasfilm LFL 2016.

Grafisch is Rogue One fantastisch. Door te spelen met de omgevingen (planeten) ben je het ene moment op een tropisch eiland en het volgende moment op de aanvliegroute van Schiphol in dichte mist. Plaats hier de lasers, bommen en ruimteschepen bij en je hebt een fantastisch beeld om naar te kijken. Een pareltje voor het oog.

Maar iets waar ik me toch best wel aan geërgerd hebt, nou ja voor 5 minuten dan… Disney waar is de tekst crawl aan het begin van de film gebleven? Het moment was er wel, maar de tekst niet. Ik vind het heel erg zonde dat deze tekst ontbrak.

Rogue One: A Star Wars Story..L to R: Cassian Andor (Diego Luna), Jyn Erso (Felicity Jones) and K-2SO (Alan Tudyk)..Ph: Jonathan Olley..© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Conclusie

Eigenlijk heeft Disney heel goed zijn best gedaan en iets origineels en verrassends neergezet. Dit vind ik heel knap, omdat de film in een universum geplaatst wordt waar alles al bekend is. Maar door hier op een juiste manier mee te spelen, is het een heel origineel verhaal geworden.

De film is zeker een aanrader voor iedere filmfan. Rogue One goed genoeg opgebouwd dat je hem goed kan kijken zonder Star Wars kennis, dus het is ook een leuke film om je partner mee naar toe te nemen.

Film informatie

Titel: Rogue One – A Star Wars Story
Regie: Gareth Edwards
Cast: Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen
Speelduur
: 133 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply