Recensie: Safe House

Safe House is een crime serie die zich afspeelt in Engeland. Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen van 50 minuten. Je bent er snel doorheen en dat maakt het een leuke serie om even tussendoor te kijken. Is deze serie net zo spannend als het plot doet vermoeden?


Plot

Nadat onder zijn hoede een getuige is doodgeschoten, besluit voormalig politieman Robert samen met zijn vrouw Katy een bed & breakfast in het Engelse Lake District te beginnen. Maar als zijn vroegere collega en vriend Mark hen vraagt of ze de B&B beschikbaar willen stellen voor een opgejaagde familie, stemt Robert hiermee in. Uit compassie voor de familie, maar vooral omdat hij zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Al snel blijkt hun vluchthuis toch niet zo veilig als gedacht. Niet voor de familie en zeker niet voor Robert.

Safe House

Deze serie neemt je mee in het leven van Robert en Katy. Robert heeft een heftige periode achter de rug waarin een getuige is doodgeschoten. Hij is die avond zelf ook neergeschoten en heeft vaak flashbacks naar deze avond. De zaak is ook nog niet helemaal afgerond voor hem.

Daarnaast leren we de familie kennen die na een heftige aanval op hun gezin onder moeten duiken. Een Safe House is in dit tijdperk maar tot op zekere hoogte veilig. Robert neemt het gezin dan ook alle mobiele telefoons af en hij verbiedt het hen en de kinderen contact op te nemen met de buitenwereld. Hier wordt echter niet altijd naar geluisterd en dit zorgt ervoor dat ze wederom niet veilig zijn. Er zijn echter meer dingen gaande en het is niet altijd duidelijk wie de waarheid spreekt en wie misschien niet te vertrouwen is. Lukt het Robert toch om dit gezin te beschermen?

Conclusie

Safe House is best een spannende serie, maar ik zat eigenlijk nét niet op het puntje van mijn stoel. Sommige wendingen waren goed te voorspellen of kwamen niet heel erg onverwachts. Dat neemt niet weg dat het een prima crime serie is die leuk is om een keer gezien te hebben.

Ben je benieuwd naar Safe House? De dvd box van deze serie is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

Serie informatie

Titel: Safe House
Cast:  Christopher EcclestonMarsha ThomasonPaterson Joseph
Speelduur: 4 x 50 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply