Recensie: Sky de Musical

Donderdag ben ik samen met m’n moeder naar Sky de Musical geweest. De musical waarin nummers van Marco Borsato zijn verwerkt, maar misschien wel belangrijker: een musical met een 3D decor? Als je wilt weten wat ik van deze special effects vind, lees dan vooral verder.

sky 03

Plot

Sky is een 16-jarig meisje die een bijzonder moeilijke tijd doormaakt. Thuis voelt ze zich niet door haar moeder begrepen en op school is ze het mikpunt van pesterijen. Ze kan nergens terecht en in een moment van pure wanhoop komt ze in aanraking met drugs. Ze raakt in een coma en begint een wonderlijke ontdekkingsreis door haar eigen droomwereld.

Sky

Ik heb gemengde gevoelens over deze musical. Hoofdrolspeelster Lisse Knaapen is een talent waar we aankomende jaren vast meer van gaan horen en zien. Haar stem is betoverend mooi en haar spel is fantastisch. De rest van de cast is ook zeker goed, maar Lisse is de ster van de avond.

Het verhaal vind ik niet sterk. Je ziet de afwisseling van Sky die in het ziekenhuis ligt naar Sky in haar droomwereld. Het einde vond ik niet bevredigend, want eigenlijk weet je nog niks. Deze musical is aangeprezen als Marco Borsato musical qua nummers die erin zitten. Dat viel in de praktijk tegen en van een aantal nummers is de tekst bewerkt, wat vaak niet het nummer ten goede komt.

Maar nu de grote vraag: hoe is het 3D decor? Nou, dat valt helaas enorm tegen. We zaten op rij 1, misschien lag het daar aan, maar ik zag het vaak zonder 3D bril beter dan met een 3D bril… dat klopt niet. Verder vind ik dat het 3D decor eruit zag als een ansichtkaart met 3D effect, oftewel niet heel erg mooi. Dat is echt ontzettend jammer, want de dansers en choreografie zijn fantastisch, maar dat wordt teniet gedaan door het mislukte decor. Daarnaast viel het tegen dat de muziek van een band lijkt te komen ipv een live band/orkest.

Sky 02

Conclusie

De hoge verwachtingen die ik van tevoren had, zijn niet waargemaakt en het 3D decor is een flinke tegenvaller. Het verhaal heeft te weinig draagvlak. Alleen als je rising star Lisse Knaapen wilt zien (naast de fantastische dansers), zou ik deze musical aanraden.

Titel: Sky de Musical
Producent: Robin de Lavita
Cast: Lisse Knaapen, Lone van Roosendaal, Matteo van der Gijn, Roben Mitchell, Eva van der Gucht e.v.a.
Première: 2016
Oordeel: ★★✫✫✫

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply