Recensie: Slam: Tutto per una ragazza

Netflix voegt elke maand nieuwe films toe aan het aanbod. Vanaf nu is de Italiaanse film Slam: Tutto per una ragazza te zien. Deze film is gebaseerd op het boek van Nick Hornby. Is deze film de moeite van het kijken waard?


Plot

Sam is 16 jaar en dol op skaten.  Als hij verliefd wordt op Alicia en zij onverwachts zwanger raakt, probeert  hij zich zijn leven als jonge vader voor te stellen. Hij heeft een jonge moeder, die hem op 16-jarige leeftijd gekregen heeft. Zijn ouders zijn al heel snel gescheiden en hij wil zijn vader niet achterna gaan. Hij vindt onverwachte steun als hij leest over zijn idool, skateboarder Tony Hawk.

Slam: Tutto per una ragazza

De film Slam zit vreemd in elkaar. Het begint langzaam, zoals wel vaker het geval is bij een dramafilm. Sam en Alicia leren elkaar kennen. Ze worden verliefd en gaan weer uit elkaar. Tot blijkt dat zij zwanger is. Dan loopt Sam weg van huis omdat hij niet weet hoe hij hiermee om kan gaan. Vanaf dat moment speelt de film zich in verschillende tijden af. Er zijn flash forwards waarin Sam zijn toekomst te zien krijgt, maar eenmaal weer thuis herinnert hij zich alles nog. Dit kwam wat vreemd op mij over. De film kabbelt zo door tot er abrupt een einde aan komt. Je weet dan een klein beetje wat er gebeurd is in het leven van Sam, Alicia en hun zoon Ufo.

Hoewel Slam geen diepe indruk op me gemaakt heeft, is het zeker geen slechte film. Netflix en imdb spreken over een comedy, maar voor mij was het eigenlijk een typische drama film. Ik heb eigenlijk op geen enkel moment gelachen om Slam. Het was wel een prima film om even zonder na te denken te kijken en in die zin heb ik me zeker vermaakt.

Film informatie

Titel: Slam: Tutto per una ragazza
RegieAndrea Molaioli
CastLudovico Tersigni, Barbara Ramella, Jasmine Trinca
Speelduur
: 100 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

You May Also Like

Leave a Reply