Recensie: Sneekweek

Toen de film Sneekweek in de bioscoop draaide had ik geen tijd om te gaan. Nu is de film ook uit op dvd en blu-ray, en heb ik me er toch aan gewaagd. Want een Nederlandse horror / thriller klinkt wel intressant. Maar was dat het ook? Wil je de film eerst kijken voordat je de recensie lees? Hij is te koop bij bol.com voor maar 12.99. 

sneekweek

Beschrijving van Sneekweek

Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten – 3 meiden, 3 jongens – die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie…

sneekweek

Conclusie

Drank, Seks en Drugs daar draait het blijkbaar allemaal om als je een diploma op zak hebt. Tenminste als in de film Sneekweek moet geloven… Bij het maken van de film lijken de makers een afvink-lijstje te hebben gebruikt voor wat ze moeten doen: Wraak op iets uit het verleden, check. Wiegende bootjes, check. Nederlandse film dus een dosis seks, check. plot-twists, check.

Op sommige momenten krijgt je gewoon het gevoel dat dingen gebeuren op dat moment omdat het moet. Het komt voor mijn smaak iets te gemaakt over door zoveel momenten aan te tikken die een horror / thriller moet hebben. Het is wel indrukwekkend dat de hele bouwmarkt langs komt als wapenarsenaal. De volgende keer als je ruzie gaat maken, doe het dan niet in de schuur waar je je electrisch gereedschap bewaard. Deze film toont duidelijk wat je ermee kan doen.

Maar is deze film eigenlijk niet gewoon een remake van de griezelhit: I Know What You Did Last Summer? En ik kreeg regelmatig een Hallo Jumbo! gevoel door de keuze van een bepaalde acteur.

Film informatie

Titel: Sneekweek
Regie: Martin Heijne
Cast: Carolien Spoor, Jelle de Koning, Jord Kotter
Speelduur:
  110 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Leave a Reply