Recensie: Snowden + winactie

Edward Snowden is een naam die we de afgelopen jaren veel gehoord hebben. Hij is voormalig werknemer van de NSA, een klokkenluider en woont nu in Moskou. Dat is het enige wat ik over hem wist en daarom was ik erg benieuwd naar de film ‘Snowden’. Wat ik van de film vond, lees je hieronder.

"Sacha"

Plot

Snowden verteld het autobiografische verhaal van Edward Snowden, een voormalig NSA medewerker die duizenden vertrouwelijke documenten aan de pers heeft gelekt lekt en daarmee een van de meest gezochte personen ter wereld is.

Snowden

Zoals eerder al schreef, wist ik weinig van Snowden af. Behalve het feit dat hij bij de NSA heeft gewerkt en misstanden aan de kaart heeft gesteld. De film neemt je mee in een periode van het begin van Edward z’n carrière bij de NSA tot hij gaat klokkenluiden. Ik vond het zeer interssant om te zien hoe iemand de hele wereld overgaat voor de NSE. Snowden heeft ook een vriendin; Lindsay Mills. Dat laatste wist ik niet. Wat ik zo mooi vond aan deze film, is dat je ook de kant van Lindsay ziet. Hoe is het om met iemand samen te leven waarmee je steeds moet mee verhuizen, alles achterlaten en weer opnieuw beginnen en met dat je vriend niks mag zeggen omdat z’n werk geheim is? Ik vond dat mooi, want het draait niet alleen om Edward en dat geeft de film mooi weer. Je krijgt daardoor steeds meer respect voor Lindsay. De opbouw van de film is sterk. Je wordt erin meegezogen, je ziet wat Edward voor werk doet (het is voor een leek begrijpbaar gemaakt) en je ziet hoe Edward tot de stap is gekomen om de klok te luiden. Dat is erg indrukwekkend en spannend. Ik zat elke keer op het puntje van mijn stoel, ook al weet ik de afloop zoals de meeste mensen. Door deze film kan ik alleen maar nog meer begrip opbrengen voor Edward en vind ik het heldhaftig dat hij in mijn ogen zijn leven heeft gegeven om het publiek te informeren hoe de NSA te werk gaat.

Sacha_8852.NEF

Conclusie

Snowden is een realistische film waarbij je na afloop nog eens goed gaat nadenken over het feit dat de geheime diensten echt alles van je kunnen weten.

Winactie

Wij mogen van de filmmaatschappij een poster van Snowden weggeven. Wil jij die poster winnen? Geef dan in de reacties aan waarom jij de poster moet winnen. Over een week kiezen we een winnaar.

Film informatie

Titel: Snowden
Regie: Oliver Stone
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Nicolas Cage e.a.
Speelduur
: 134 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

2 thoughts on “Recensie: Snowden + winactie

Leave a Reply