Recensie: The Snowman

The Snowman is een film uit 1982. Ik heb deze korte film in mijn jeugd vaak gezien en ik vond het elke keer weer prachtig. Een paar jaar geleden heb ik stad en land afgezocht naar een dvd van deze film, omdat mijn moeder hem graag wilde hebben. Dit jaar keek ik The Snowman voor het eerst met mijn zoontje. Ook hij vond het mooi. Daarom leek het me leuk om dit winterse pareltje met jullie te delen.


Plot

Op kerstavond bouwt een jongetje een sneeuwpop. ‘s Nachts komt de sneeuwpop tot leven. Hij laat hem zijn huis zien en daarna vliegen ze samen naar de Noordpool om de kerstman te ontmoeten.

The Snowman

In deze film wordt helemaal niet gesproken, maar het verhaal wordt ondersteund door prachtige muziek. Je hoort precies wanneer iets spannend wordt en de muziek zegt alles wat er gezegd moet worden. Het muzikale hoogtepunt is wel het nummer “I’m walking in the air”. Dit is tevens de theme song van deze film.

Ondanks het feit dat dit al een oude film is, blijft het prachtig om naar te kijken. De beelden komen niet ouderwets over en het verhaal blijft ook prachtig. Ook in deze tijd zijn kinderen door het dolle wanneer het sneeuwt of als de feestdagen eraan komen. The Snowman is daarom een film waar elke generatie opnieuw van kan genieten.

 

Film informatie

Titel: The Snowman
RegieDianne Jackson, Jimmy T. Murakami
Speelduur
: 27 minuten
Releasejaar
: 1982
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

1 thought on “Recensie: The Snowman

Leave a Reply