Recensie: Spaceballs

Spaceballs is een film uit 1987, maar toch zeer actueel. Het is een parodie op verschillende science fiction films, zoals de Star Wars reeks. En dan bedoel ik A New Hope, The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi. Aangezien je nu alle Star Wars films op Netflix kan bekijken, leek het mij leuk om juist deze film te reviewen.

spaceballs-1987

Plot

Koning Roland van de planeet Druidia probeert zijn dochter Prinses Vespa uit te huwelijken aan Prins Valium. Helaas wordt Vespa gekidnapt door de Spaceballs, die een enorme som losgeld aan Roland vragen. De koning besluit een groot geldbedrag aan Lone Star te geven om hem over te halen om Vespa te redden.

Spaceballs

Ik heb mij kapot gelachen. Er zitten veel inside jokes in. Yoda (uit Star Wars) heet nu Yoghurt…hoe verzin je het?! Verder wil ik niet teveel weggeven van de film, want het is het leukst als je de film kijkt zonder al te veel te weten. Ik vind ook dat de trailer niet echt een goed beeld geeft van de film. Waarschijnlijk is dat bewust gedaan, zodat niet alles wordt weggegeven. Het was voor mij een feest der herkenning om te zien, aangezien ik Star Wars leuk vind. Maar er worden ook andere films geparodieerd, zoals Star Trek, Jaws, Planet of The Apes, Rambo, Battlestar Galactica en nog veel meer.

dark-helmet-spaceballs

Conclusie

Als je het parodie genre leuk vindt, dan is dit zeker een aanrader. Ik denk persoonlijk dat je wel minimaal Star Wars gezien moet hebben om de grappen te kunnen begrijpen. Maar de film kijkt lekker weg, dus ik kan hem iedereen aanbevelen.

002_spaceballs

Filminformatie

Titel: Spaceballs
Regie: Mel Brooks
Cast:
Rick Moranis, John Candy, Daphne Zuniga, Joan Rivers, Bill Pullman, Dick van Patten, Dom DeLuise en Mel Brooks
Speelduur:
96 minuten
Premiere jaar:
1987
Oordeel: ★★★✫✫

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply