Recensie: Star Wars: The Force Awakens

De bioscopen waren weken uitverkocht. De speelgoed zwaarden waren niet aan te slepen. Volwassenen gaan elkaar te lijf in kostuums. En dat allemaal omdat Star Wars: The Force Awakens in de bioscoop uitkwam. De massale Star Wars: The Force Awakens gekte kwam natuurlijk mede door de goed geoliede PR machine die rond de film gaat, dit zagen we in 1999 ook al met de The Phantom Menance.

Star Wars: The Force Awakens

Zelf was ik een beetje afwachtend voor de film. Aan de ene kant wou ik natuurlijk als Star Wars fan de film zo snel als mogelijk zien. Aan de andere kant wou ik stiekem ook een beetje afwachten op de eerste reacties, want de sommige van de eerdere prequels vielen toch ook wel een beetje tegen.

Maar in het kort, de film houdt zich goed. Het maakt het meeste van de beloftes zeker waar, en de film zit gelukkig vol referenties naar de oorspronkelijke drie films. Het is een echte aanrader, ook voor de niet Star Wars van.

Star_Wars The Force Awakens Storm Troopers

Star Wars: The Force Awakens zit vol spektakel, humor en nostalgie. De film pakt je vanaf het eerste moment, ik ga natuurlijk niet te veel vertellen over het plot. Maar de film pakt je al vanaf het moment dat er van tien tot nul geteld worden, en laat je weer los op het moment dat de aftiteling begint. Verspreid over de hele film zit er regelmatig een referentie of een flashback naar eerdere films. Hierdoor is de film ook goed te bekijken als je de eerdere delen niet gezien hebt.

J.J Abrams doet het goed met de mix van een nieuw verhaal, de oude verhalen, nieuwe gezichten en vooral ook de oude gezichten. Veel situaties voelen bekend aan door de referenties naar de eerdere films, hierdoor lijkt Star Wars: The Force Awakens beter bij het Star Wars verhaal te horen dan de eerdere drie nieuwe familie telgen.

Star Wars The Force Awakens

Op technische gebied is de The Force Awakens ook zeer zeker een hoogstandje. De gevechten zijn zeer spectaculair. En de details van de Tie Fighters, X-Wing Fighters en The Millenium Falcon zorgt ervoor dat je dingen ziet die nog niet eerder getoond zijn.

Nu zijn er natuurlijk altijd mensen die de negatieve dingen willen weten, en ook Star Wars The Force Awakens heeft soms minder sterke punten. Hieronder vallen de nieuwe bad guys, deze zijn lang niet zo indrukwekkend als Darth Vader. Ook zijn sommige scenes wel heel erg zoals in A New Hope. Maar over de hele film gezien is het vooral positief, en de paar mindere punten nemen we dan ook maar graag voor lief.

Wat vond jij van de film? Geef een cijfer met de slider bij de recensies. Jouw cijfer telt ook mee voor het eind cijfer!

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

2 thoughts on “Recensie: Star Wars: The Force Awakens

Leave a Reply