Recensie: Strike a Pose

Toen zangeres Madonna begon aan haar Blond Ambition Tour in 1990, nam ze zeven dansers mee over de hele wereld. Het waren niet zomaar dansers; ze zaten in de film Truth or Dare die Madonna maakte. De beroemde zoenscene tussen twee mannen, zorgde voor veel ophef. Hoe gaat het nu met deze groep dansers? Ester Gould en Reijer Zwaan maakten deze documentaire.

mv5bnjkyymzlztktogfkyy00ngu4ltk4ndytnmiwn2u3nzhhmjbkxkeyxkfqcgdeqxvynjyymte2mtg-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Strike a Pose

In de jaren 90 zorgde Madonna met haar dansers voor veel ophef. Homoseksualiteit was nog nooit zo in beeld geweest en tot op de dag van vandaag krijgen de dansers brieven dat ze veel betekent hebben voor homo’s. Maar zelf voelen ze dat niet zo en zien ze zichzelf niet als een voorbeeld. Tijdens de tour droeg Madonna uit dat iedereen zichzelf kan zijn of je nu bijvoorbeeld homoseksueel bent of niet. Als we nu, 25 jaar later kijken (de documentaire is in 2015 gemaakt), dan zien we dat niet iedereen zo open en eerlijk is geweest. Een van de dansers, Gabriel is in 1995 aan Aids overleden en er volgen nog een aantal onthullingen. Drank, drugs, geen dak boven je hoofd, alles komt zo’n beetje voorbij. Het is bizar om te zien dat de voorbeeld dansers, eigenlijk volgens zichzelf geen voorbeeld waren.

De documentaire is (voorlopig) hier terug te kijken: http://www.npo.nl/npo3/strike-a-pose-een-aangrijpende-docu

mv5bymq2zdzjogetzgq1my00zmm2ltg2ntmtntu2m2qwmjllmzrhxkeyxkfqcgdeqxvynjyymte2mtg-_v1_sx1777_cr001777999_al_

Conclusie

Een voorbeeld zijn voor een gemeenschap, maar het niet zo voelen, dat draagt deze documentaire uit.

Film informatie

Titel: Strike a Pose
Regie: Ester Gould
Cast: Kevin Stea, Oliver Crumes, Salim Gauwloos, Carlton Wilborn,  Jose Gutierez Xtravaganza,  Luis Camacho en in memoriam Gabriel Trupin.
Speelduur
: 83 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply