Recensie: The App

Netflix stuurt regelmatig een e-mail wanneer er nieuwe films of series online komen. Ik kijk graag naar dramafilms en kreeg dus The App als aanrader. Toen ik de film opzette, kwam ik erachter dat het Italiaans gesproken was. Nu stond er wel iets over Rome in het plot, maar dit zegt niets over de gesproken taal. Ik kijk vaker internationale films, dus dat was zeker niet direct een afknapper. Ik had het vooral niet aan zien komen, met oog op de titel van de film.

Plot

Nick, een acteur en rijke erfgenaam, moet naar Rome toe om zijn eerste film te maken. Zijn vriendin vraagt hem om een dating app uit te proberen. Zij heeft de gegevens nodig voor haar studie. Nick raakt geobsedeerd door deze ppp terwijl hij in Rome is. Hij komt terecht in een spiraal van zelfdestructie.

The App

Aan het begin van de film installeren zowel Nick als zijn vriendin dezelfde dating app onder een schuilnaam. Ze maken er grapjes over. Het blijkt een vreemde app te zijn en Nick wil ermee stoppen, maar als hij zijn account wil verwijderen, wordt hij aangesproken door een dame die precies weet wat hij nodig heeft en die voor hem gemaakt lijkt te zijn. Vanaf dat moment raakt hij verslaafd. Zijn vriendin verwijdert de app wel en Nick liegt dat hij er ook niet mee bezig is.

Nick is geen sympathiek personage. Hij klaagt veel, maakt het zichzelf erg moeilijk als het gaat om contact met zijn familie en hij liegt veel. Zijn rol in de film staat al snel onder druk, maar het enige waar hij zich druk om maakt, is zijn telefoon. Zijn vriendin en broertje krijgen geen vat op hem. Hij is wel bij ze, maar heeft zijn kop er niet bij.

En dan is er nog het kamermeisje van het hotel waar hij verblijft. Zij is een beetje creepy. Ze bespioneert Nick, is steeds in zijn kamer en duikt overal op. Ze lijkt een net meisje, maar ondertussen…

De App neemt Nick zijn hele leven in beslag en past zich precies aan hem aan. Heel creepy. Uiteindelijk is het dus ook geen verrassing dat je na een verwarrend verhaal tot de conclusie komt dat alles één grote leugen was. Spoiler? Ja zeker, maar ik zou verder iedereen aanraden om deze film gewoon over te slaan als je hem tegenkomt. Het zijn namelijk 78 minuten van je leven die je nooit meer terug krijgt.

Film informatie

Titel: The App
Regie: Elisa Fuksas
Cast: Salvatore Costa, Vincenzo Crea, Jessica Cressy
Speelduur
: 78 minuten
Releasejaar
: 2019
Oordeel: ★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply